Labdarúgás - NB III

2 órája

A szegedi pontokkal a csoport élén a Termál FC

Vasárnaptól a Gyulai Termál FC nevével kezdődik az NB III.-as labdarúgó-bajnokság Dél-keleti csoportjának tabellája. A fürdővárosiak a 8. fordulóra kisorsolt rangadójukon egy küzdelmes első-, és egy mozgalmas második félidő után hozták el a három pontot a hozzájuk hasonlóan remelkő Szegedi VSE otthonából. Mivel az ESMTK nem nyert Monoron, ezzel a kék-fehérek átvették a vezetést az erzsébetiektől.

Bakulya Mihály

A gyulaiak nagy rangadót nyertek Szegeden, ezzel már a hátukat nézi a mezőny. Fotó: Kiss Zoltán

Szegedi VSE–Gyulai Termál FC 2–3 (0–0)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Szeged, 400 néző. Vezette: Práth Dávid (Nagy Viktor, Kondákor Trisztán).
Szeged: Balogh Cs. – Benyó (Fodor, 77.), Farkas M., Mezei, Lévai (Ottlik, 77.) – Kalapács (Beretka, 64.), Papp Á., Csamangó, Kéri – Dobronoky (Kormányos, 57.), Albert (Orovecz, 57.). Vezetőedző: Kelemen Balázs.
Gyula: Füstös – Szabó Zs. (Kovács Zs., 90.), Szabó P., Zelenyánszki, Krajcsó – Katona (Trescsula, 70.), Zabari – Czirok, Szilágyi (Sztankó, 61.), Geiger (Malkócs, 61.) – Csicsely (Ilyés, 70.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Papp Á. (56.), Kéri (84. – 11-esből), ill. Malkócs (63.), Zelenyánszki (67.), Szabó Zs. (87.).

A találkozó elején a szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a látogatók szervezetten megszállták a saját térfelüket, amíg alább nem hagyott a kezdeti hév. Ezt az időszakot egyetlen hazai helyzet jellemezte, egy kapus által kiütött beadást lőhettek rá szabadon, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A félidő második felére fordult a kocka, ekkor már a látogatók domináltak és támadtak többet. A 31. minutában Csicsely járt legközelebb a gólszerzéshez, de a labdája a kapufáról pattant ki, az ismétlés pedig nem sikerült Cziroknak.
A második félidő is kiegyenlített küzdelmet hozott, némileg váratlanul jött a Tisza-partiak vezető találata. Az 56. percben jobb oldali szöglet szállt a hosszúra, ahol Papp üresen maradt és a rövid sarokba fejelt, 1–0. A gyorsan végrehajtott cserék felrázták a gyulaiakat, nem is maradt el a hatás. A 63. percben Zabari szöktette Malkócsot a bal oldalon, aki némi labdavezetés után 22 méterről nagy gólt lőtt a hosszúba, 1–1. Négy minutával később a vendégek szinte lemásolták a szegedi találatot. A szögletet tovább csúsztatott labdát a hosszún magára hagyott Zelenyánszki gurította át a gólvonalon, 1–2. A hazaiak nem lankadtak és a 83. percben büntetőből egalizáltak. Szabó Zsombor csúszott össze az egyik támadóval a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Kéri értékesítette, 2–2. A gyulai védő hamarosan jóvátette hibáját. A 87. percben Trescsula bal oldali centerezésére érkezett második hullámban a tizenhatos előterébe, és kapásból, jobbal a bal alsóba lőtt, beállítva a végeredményt is, 2–3.
A gyulaiak mozgalmas rangadó nyertek, a három ponttal pedig átvették a vezetést a tabellán.

Jó: Kéri, Lévai, ill. Krajcsó, Zelenyánszki, Szabó P., Zabari, Czirok, Malkócs, Trescsula.

Ekker Attila: – Az első félidőben megölte egymás játékát a két csapat. A szünetből kicsit tompán jöttünk, viszont mindkét kapott gól után remekül futballoztunk, ennek köszönhetően szereztük meg a három pontot.

Vincze Gyula

További eredmények: Kecskemét II.–Vasas II. 1–3, BKV Előre–Csepel 3–0, Dabas–Martfűi 2–1, Monor–Erzsébeti SMTK 1–1, Tiszaföldvár–Szolnok 4–0, Pénzügyőr–Hódmezővásárhely 0–0. A Tiszakécskei LC–Budapest Honvéd II. mérkőzés lapzártánk után ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában