Nyolctonnás kamiont húztak

11 órája

Női Kamionhúzó OB Kondoroson: kemény csajok versengtek hámmal és kötéllel - galériával, videóval

Nem mindennapi csemegét láthatott a népes közönség vasárnap Kondoroson, a városháza és a csárda előtti úton. Itt rendezték meg ugyanis első alkalommal a csak csajokból álló, Női Kamionhúzó OB versenyét. Az ország legjobbjai 75 kg alatti és feletti, valamint masters (40 év feletti) kategóriában indulhattak. Lábon, előre hajolva hámmal, valamint ülve, kötéllel húzták a versenyzők a 8 tonnás kamiont.

Nyemcsok László

Hogy miként került Kondorosra az első Női Kamionhúzó OB? A szervezők, Nagy Zsolt, a Barbár 2011 Erős Ember Sportegyesület elnöke talált rá némi segítséggel Pádár Erikára, a kondorosi PádárTrans tulajdonosára. Ha már csak női verseny, nincs annál jobb, ha egy nő kamionját húzzák a csajok. A verseny fővédnöke sem akárki volt, Darázs Ádám, a Magyar Erős Ember Szövetség (HSMA) elnöke. Az országos bajnokságot, egyben PádárTrans Kupát Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere nyitotta meg a szervezőkkel közösen.

Női Kamionhúzó OB
Női Kamionhúzó OB: 8 tonnás gépet húztak hámmal és ülve, kötéllel a csajok 
Forrás: Kondorosi Kultúrpercek stáb

 

Női Kamionhúzó OB: hámmal és kötéllel is húzták a 8 tonnás gépet

Tizenhárom hölgy veselkedett neki, hogy hámmal, illetve kötéllel elhúzza a közel 8 tonnás Scania kamiont. A kondorosi Jegenye Gym is segített a szervezőknek, Gazsó Tamás vezetésével. Az ülve húzáshoz kellett ugyanis jó nagydarab, kemény tuskó és két kőgolyó is kitámasztásnak, hogy húzás közben ne csússzanak hátra a lányok. Hámmal 20, ülve, kötéllel 15 méter kellett húzni a kamiont. Az idő számított, és a két versenyszám eredményéből alakult ki a helyezés.

A csajok a fizikai teljesítőképességük határait feszegették

Pádár Erika elmondta, korábban pedagógusként tanított, és az egyik tanítványa az erős ember sportággal foglalatoskodott a későbbiekben, és tartották a kapcsolatot. Emellett a nála dolgozó kamionsofőrök között is vannak, akik közel állnak a sportághoz. Innen már csak egy lépés volt, hogy beszálljon a versenybe, támogassa azt, és cége biztosította a 8 tonnás kamiont is.

– Mégpedig sofőrrel, ugyanis a versenyzők biztonsága a legfontosabb. Jár a motor, amikor húzzák a lányok a kamiont, és fékezéssel is garantálni kell a biztonságot – hangsúlyozta Erika. – Fontosnak tartom, hogy olyan sportágak is nagyobb nyilvánosságot kapjanak, mint ez. Itt a lányok saját erejükből építik fel a testalkatukat, és a fizikai teljesítőképességük határait feszegetik.

Tizenhárom versenyző veselkedett neki a nem mindennapi feladatnak Fotó: Jegenye Gym/Facebook            

Látványos, különleges sportágat hoztak a városba a legjobbakkal

Nagy Zsolt kitért arra, Kondoros teljes mellszélességgel a verseny mellé állt, és mindent biztosítottak, amire szükségük volt. Cserébe egyet tudtak adni, egy látványos, különleges sportágat hoztak a városba a legjobbakkal, és ezt a nagyszámú közönség is értékelte.

Még egy ilyen versenyük lesz idén – ahol csak csajok indulnak kamionhúzásban –, mégpedig október 13-án, Hernádon. Ez abban különbözik a kondorositól, hogy bárki indulhat rajta, és nem állítanak fel kategóriákat.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában