Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 23.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 23-án.

Beol.hu
visszatekintő, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Wenckheim Krisztina halálának 100. évfordulója alkalmából rendeztek konferenciát hétfőn a szabadkígyósi kastélyban. A rendezvényen felidézték a korra jellemző mindennapokat, illetve viseleteket, emellett különféle előadásokon keresztül számos érdekességet lehetett megtudni Wenckheim Krisztina életéről, valamint magáról az arisztokrata családról is.

Nem mindennapi csemegét láthatott a népes közönség vasárnap Kondoroson, a városháza és a csárda előtti úton. Itt rendezték meg ugyanis első alkalommal a csak csajokból álló, Női Kamionhúzó OB versenyét. Az ország legjobbjai 75 kg alatti és feletti, valamint masters (40 év feletti) kategóriában indulhattak. Lábon, előre hajolva hámmal, valamint ülve, kötéllel húzták a versenyzők a 8 tonnás kamiont.

A budapesti Van Gogh-kiállítás ihlette azt a több mint száz festményt, amit a legutóbbi Padlásterápia-tárlaton tártak nagyközönség elé az alkotók.

A Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában hétfőn délelőtt rendezték meg az UNICEF Magyarország „Rajtad áll a jövőd! című programjának első fázisát, mely egy fiatalokat érintő problémafeltáró foglalkozást, valamint programbemutatást foglalt magába.

Mintegy 800 elkövetővel szemben nyomoz költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Az ügyben a pénzügyi nyomozók közel 2500 tanút, illetve 250 gyanúsítottat hallgattak ki ezidáig. Az ügyészség 23 cégvezetővel szemben emelt vádat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában