Kézilabda

2024.09.08. 07:50

Fél csapattal nem lehet kézilabdázni!

Fájóan sima vereséggel indította az NB I. B-s női kézilabda-bajnokságot az orosházi csapat, amely Komáromban túl sokat hibázott elöl és hátul, ezért nem jutott pont a számára a szombat esti nyitányon.

Bakulya Mihály

Reszegi Eszterék hullámzó teljesítménnyel kezdték az évet. Archív fotó: Orosházi KA

Komárom VSE–Zengő Alföld Orosházi KA 30–23 (12–9)
NB I. B-s női kézilabda-mérkőzés. Komárom, 100 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Győr Ádám.
Orosháza: Reszegi – Pécsi 2, Baráth 1, Vass 6 (2), Ács, Kenyeres 5 (2), Rácz 1. Csere: Madera-Domokos (kapus), Gara 1, Péter 3, Petri, Bedron 1, Kozma 2 (2), Leczkési 1, Patyi, Gutecz. Edző: Törő Szabolcs. A Komárom legjobb góldobói: Lukovics 8 (4), Tóth-Speth 7, Balogh B. 5 (1).
Kiállítások: 12 perc + Gengeliczky kizárva, illetve 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 8/5.

Az orosháziak a 12. percig tudták tartani a lépést az évadot hozzájuk hasonlóan átalakult csapattal kezdő Komárommal, noha már ekkor is sok pontatlanság csúszott a játékukba (4–4). A folytatásban 8 minután keresztül gólképtelennek bizonyultak, ami alatt zsinórban ötször volt eredményes a hazai gárda. A 24. minutában 11–5-ös állásnál volt a legmélyebb pont, onnan egy rövid jó periódussal Kenyeres Barbaráék lefelezték a különbséget és ez megmaradt a szünetig.
A második félidőt lényegesen szervezettebben és ötletesebben indította Törő Szabolcs együttese. Gyorsan ledolgozta hátrányát, 15–15-ös állásig tartotta is a lépést, ám azután megint a bosszantó hibák írták felül az addigi játékot. Az orosházi tréner a 42. percben 20–16-os hazai előnyél időkéréssel igyekezett megfékezni csapata további hanyatlását, de három gólnál közelebb nem tudtak férkőzni tanítványai. A félidő második felében pedig egy hármas helyi szériával visszaállt az első félidei „hat köztük” (25–19). Innen pedig már nem volt visszaút, a vendégek a megengedhetőnél lényegesen többet hibáztak, így pedig nem teremhetett pont számukra.

Törő Szabolcs: – Továbbra is akadozik a védekezésünk, de sajnos nem működött a lerohanásunk sem. Azt el kell fogadnunk, hogy fél csapattal nem lehet kézilabdázni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában