Asztalitenisz

2024.09.01. 13:52

Újdonságokat tartogat az új idény

Az asztaliteniszezők Békés vármegyei amatőr csapatbajnoksága közelgő új idényére 35 csapat és 197 játékos nevezett – tudtuk meg Csabai Dánieltől, a vármegyei szövetség alelnökétől, aki arról is beszámolt, hogy a sorozatot új rendszerben bonyolítja le az állandó házigazda Eleki ASE.

Verasztó Lajos

A vésztői Kazai Attila rendszeres résztvevője a bajnoki fordulóknak

Fotó: Kuti István

A torna rendszerű lebonyolítás évről-évre nagy érdeklődést vált ki a vármegyei asztaliteniszezők körében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Zsadányi KSE újoncként a III. osztály küzdelmeibe egyből két csapattal is benevezett.

Újdonság, hogy az Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) előírása alapján a Békés Vármegyei Asztalitenisz Szövetség is rendez csapatbajnokságot, amelyet már a MOATSZ hivatalos digitális rendszerében vezetnek. Ez egy próba éve lesz a programnak, ezzel kívánja a sportág a digitális felzárkózását főként a versenyrendezés terén pótolni.

A MOATSZ legutóbbi ülésén döntött, a vármegyei szövetségek támogatásának emeléséről és kiemelt utánpótlás klubok emelt finanszírozásáról. Ezen a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a szarvasi Szántosi Dávid szeptembertől a felnőtt férfi válogatott keret tagjaként készül.

Az ősszel több versenyt is rendez a Békés Vármegyei Szövetség az amatőr, és igazolt játékosok számára, melyek versenykiírását a szervezet hivatalos oldalán teszi közzé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában