Labdarúgás - NB III. Dél-kelti csoport

2 órája

Ekker Attila: pontokért megyünk a fővárosba

Vasárnap focimatinéra utazik a fővárosba a Gyulai Termál FC NB III.-as labdarúgócsapata. Az Ekker Attila vezette gárdának a Magyar Futball Akadémián lesz jelenése délelőtt 11 órától, ahol a Bp. Honvéd fiataljaival mérkőzik meg.

Ekker Attila tanítványai zsinórban szerzett öt győzelemmel állnak a Dél-keleti csoport élén, egyetlen ponttal maga mögött tudva a legfőbb riválisnak tekinthető Tiszakécskét, amely az előző héten véleményes keretek között múlta felül a szintén bajnokesélyes Erzsébeti SMTK gárdáját, most pedig Szolnokon lesz nehéz dolga. 

gólöröm; Termál FC; Ekker Attila
Ekker Attila tanítványai a fővárosban is ünnepelnének. Fotó: Kiss Zoltán

A kihívás természetesen a gyulaiak számára is adott, hiszen a 17 pontjukkal 6. helyen tanyázó honvédos fiatalok üde színfoltjai az bajnokságnak. Iskolázott focit játszanak, hazai pályán különösen veszélyesek, csupán a Pénzügyőr tudta mindhárom pontot elvenni tőlük, de ez még az évad elején történt.

Ekker Attila: a saját játékunkat kell nyújtanunk

– Az aktuális ellenfél több mérkőzését nézem végig videón, személyesen is láttam már őket ősszel – újságolta a Termál FC vezetőedzője. – Azt mondhatom, hogy egy mozgékony, fegyelmezett, a fiatal kora ellenére taktikailag is érett együttesről van szó, amely a kvalitásaival bárkit képes meglepni. Nekünk figyelmesnek, fegyelmezettnek és türelmesnek kell lennünk annak érdekében, hogy elérjük a célunkat, erre külön is felhívtam a figyelmet az öltözőben.
A tréner nem feltétlenül tartja szerencsésnek az utánpótláscsapatok esetében megszokott 11 órás kezdési időpontot, ami miatt nagyon korán kell kikelniük az ágyból a játékosoknak. Akad azonban más nehezítő tényező is.
– A másodosztályban nem lesz forduló a válogatott programja miatt. Vélhetően az NB II.-ben szereplő legügyesebb fiatalokat átcsoportosítják majd a kispestiek, ami mindenképpen megnehezítheti a helyzetünket. Ettől függetlenül igyekszünk a legjobb tudásunk szerint beleállni a meccsbe, és megpróbáljuk rájuk erőltetni az akaratunkat. Természetesen szeretnénk minél tovább elnyújtani a jó sorozatunkat, a saját játékunkat nyújtva szándékszunk begyűjteni a pontokat – emelte ki Ekker Attila.
A szakvezetőnek három játékost kell nélkülöznie a keretből. Sérülés, illetve egyéb okok miatt nem lehet ott a fővárosi mérkőzésen Krajcsó Krisztián, Geiger Norbert és Dolezsán Dávid.

Következik

A 11. forduló programja. Október 13., vasárnap, 11.00: Budapest Honvéd II.–Gyulai TFC, Vasas FC II.–FC Dabas. 13.00: Erzsébeti SMTK–Szegedi VSE, Martfűi LSE–BKV Előre, Pénzügyőr SE–Tiszaföldvár SE, Hódmezővásárhelyi FC–Monor SE, Szolnoki MÁV FC–Tiszakécskei LC, Csepel FC–Kecskeméti TE II.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában