Pályaorientációs nap

3 órája

Így lehetsz természetvédelmi őr

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természeti értékeivel és a természetvédelmi őrök munkájával is megismerkedhettek az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai a szeptemberi pályaorientációs napon.

Csete Ilona

A Vörösmarty iskola pályaorientációs napján a természetvédelmi őrök munkájába is betekintést nyertek a diákok.

Nagy örömmel fogadta a nemzeti park az iskola részéről a meghívást a pályaorientációs napra, ahol a felső tagozatos diákok többféle szakmát, hivatást ismerhettek meg. 

A kardoskúti tájegység munkatársa három tanóra keretében, összesen 56 diák számára tartott előadást. Röviden vázolta az állami természetvédelem feladatait, beszélt a hazai nemzeti parkokban dolgozó természetvédelmi őrök tevékenységéről. Részletesen bemutatta a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeit, számos fotóval és egy videóval szemléltetve. Felhívta a tanulók figyelmét az Ifjú Kócsagőr Programra, amelybe már középiskolásként is bekapcsolódhatnak majd azok a fiatalok, akiket érdekel a természetvédelem és kedvet kaptak ehhez a hivatáshoz.

pályaorientációs nap,  Körös-Maros Nemzeti Park
A természetvédelemről, a természetvédelmi őrök munkájáról előadás a Vörösmarty iskolában. Fotó: Nemzeti Park


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában