Álláskeresőket vernek át

4 órája

Oda lehet a dohány: csalók hirdetnek munkát kitalált cég nevében Békésben

Különböző internetes állásportálokon csalók hirdetnek munkát. Békés vármegyében már több embert csaptak be úgy, hogy elhitették velük: újonnan nyíló dohányboltba keresnek munkaerőt, és a trafikban sorsjegyet, lottót is árulnak majd.

Nyemcsok László

Szombati Andrea, a Békés vármegyei rendőrség sajtószóvivője elmondta, a hirdetésben azt közlik a csalók, hogy ehhez el kell végezni egy gépkezelői tanfolyamot, amelynek a díja 50 ezer forint és ezt az összeget előre át kell utalni.

Miután a jelentkező átutalja a pénzt, a hirdető elérhetetlen. Békés vármegyében a rendőrség már hét ilyen becsapott álláskereső ügyében nyomoz.

– Kérjük, hogy legyenek nagyon figyelmesek, ha munkát, állást keresnek, előre semmire ne utaljanak idegeneknek pénzt – hívta fel a figyelmet Szombati Andrea. – Ellenőrizzék a hirdető céget az ingyenes online céginformációs rendszerben, kérjenek személyes találkozót, utána egyezzenek meg a feltételekről. Nézzék meg személyesen, hogy hol dolgoznak majd, hol lesz a munkahelyük.

Szombati Andrea elmondta, erre a csalási formára több mint egy hónappal ezelőtt is felhívták a figyelmet: https://www.facebook.com/share/p/TtjdkesWHHbRGTMK/?mibextid=WC7FNe

További bűnmegelőzési tanácsok:

www.kiberpajzs.hu

A rendőrség Békésben is felhívja a figyelmet arra, hogy ne utaljanak pénzt előre Forrás: Békés vármegyei rendőrség/Facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában