Úszás

2 órája

Erőfelmérő a kecskeméti uszodában

A Kecskeméti Fürdő és Uszodában hetedik alkalommal rendezték meg a szokásos Őszi Úszóversenyt, amelyen 17 klub 272 versenyzőt állított csatasorba. Az erőfelmérő jól szolgálta a felkészülési időszak ezen szakaszát, amiből az edzők már értékes következtetéseket tudtak levonni.

Beol.hu

A kétnapos viadalon a Békéscsabai Előre Úszó Klub állította ki a legnépesebb gárdát, szám szerint 51 versenyzővel képviseltették magukat, kilenccel többel, mint a házigazda Kecskeméti Sportiskola. Az őszi erőfelmérő keretében további 13 békési és 14 szarvasi fiatal lépett rajtkőre.

szarvasiak; úszás; erőfelmérő; Kecskemét
Az őszi erőfelmérő szarvasi résztvevői Zalán Csaba edző vezetésével

Az éremtáblán is előkelő helyen zártak a békéscsabaiak, akik 20 arany-, 15 ezüst- és 19 bronzéremmel zártak, amivel a KVSC, a Szentes és a NICS Hódmezővásárhely mögött a negyedik helyen kötöttek ki. A Békési Úszó Klub Egyesület mérlege: 16 arany-, 11 ezüst- és 12 bronzérem, a Szarvasi Úszó Sport Egyesületé pedig 3 arany-, 10 ezüst- és 9 bronzmedál.

Hazai siker az erőfelmérő pontversenyében 

A pontverseny élén a hódmezővásárhelyiek végeztek 1939 ponttal, őket követte a KVSC (1748), majd a Kecskeméti Sportiskola (1521). A békéscsabaiak a negyedik (1313), a békésiek az ötödik (853), a szarvasiak a kilencedik helyen zártak (470).

Az egyéni évjáratos pontverseny számításban is több Békés vármegyeit találhatunk az első három között, így a fiúknál a 2008-ban születettek között első lett a békéscsabai Nagy-Benedek Olivér, ugyanitt harmadik klubtársa, ifjabb Petróczki Zsombor. A 2009-esek esetében az élen végzett a békéscsabai Takács Botond, a 2010-eseknél második a békési Kendrella Bence. A 2013-asoknál is békési siker született Holland Regő révén, a 2014-esek esetében harmadik a békéscsabai Ádász Nándor. A szarvasiaknak is jutott elsőség: a 2017-ben születetteknél Faragó Vencel bizonyult a legjobbnak. Ami pedig a lányokat illeti, a 12 évesek között első lett a békési Metcalfe Rebecca, míg klubtársa, Oláh Míra harmadik lett. Ugyancsak harmadik a békéscsabai Gyuricza Kíra a 2013-asok között, a két évvel fiatalabbak esetében két csabai találhatunk a dobogósok között: második Baráth Martina, harmadik pedig Gyucha Vivien. Végül a békéscsabai Gubény Noémi is második a 2016-ban születettek között.

Aranyérmesek

Békéscsabai Előre Úszó Klub: Ádász Nándor, Baráth Martina, Bondár Vendel, Gubény Noémi, Gyaraki Levente, Gyucha Vivien, Gyuricza Kíra, Komlódi Balázs, Kovács Péter, Keresztúri Zsombor, Koncz Fanni, Lantos Barnabás, Nagy-Benedek Olivér, ifj. Petróczki Zsombor, Tamási Levente, Tóth Bence.

Békési Úszó Klub Egyesület: Csatári Dóra, Holland Regő, Kendrella Bence, Metcalfe Rebecca, Molnár Zsolt, Oláh Míra.

Szarvai Úszó Sport Egyesület: Muceniece Heléna, Szrnka Áron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában