Kézilabda

3 órája

Hittek magukban Rác Sándor lányai, pont lett a jutalmuk - videóval

Nyolc másodperccel a dudaszó előtt mentett pontot a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE Budaörsön az NB I.-es női kézilabda-bajnokság szombati mérkőzésén. Rác Sándor lányai az utolsó pillanatig küzdöttek, ami bravúros döntetlent eredményezett.

Gajdács Pál

Jól kezdték a mérkőzést Rác Sándor tanítványai, az osztrák Klara Schlegel az első hat percben kétszer is beköszönt Vártok Tamarának. A kétgólos csabai előnyből azonban kétgólos hátrány lett, miután a hazaiak ritmust váltottak.

Rác Sándor, kézilabda, Előre NKSE
Rác Sándor tanítványai óriási melót tettek a védekezésbe, ami kamatozott Budaörsön
Fotó: Moyra-Budaörs Handball

A budaörsieknél a két válogatott, Debreczeni-Klivinyi Kinga és Szöllősi Schatzl Nadine termelte a gólokat. A lila-fehérek igyekeztek tartani a lépést vendéglátójukkal, ám a Buday-csapat mégis el tudott lógni négy góllal, köszönhetően a hazaiak kapusának, Vártok Ramónának, aki két ízben is kihasználta, hogy a csabaiak hét a hat elleni játékot választották. A csatába dobott Borbély Márta, valamint a sérüléséből felépülő, kilenc hónap után újra pályára lépő Marija Lanistanin találataival egyre felzárkózott a Békéscsaba. A hajrát ugyan meghajtotta a Budaörs, de jelentős különbséget nem tudott összehozni.

Egy pillanatra sem adták fel Rác Sándor tanítványai

A második félidőben is nagyot küzdött egymással a két együttes, az előny túlnyomórészben a hazaiaknál volt, de a remekül védekező csabai csapat tapadt a Budaörsre. Többször is támadhatott az egyenlítésért, de a helyzetek rendre kimaradtak. A játékrész közepén a portugál Mariana Lopes Ferreira megkapta a harmadik kétperces büntetését és így ki kellett szállnia a játékból. A Budaörs Szöllősi-Schatzl góljaival újra meglépett hárommal, de a csabaiaknak eszük ágában sem volt feladni a mérkőzést, és az 56. percben Román Dorina góljával kiegyenlítettek. Több gólváltás után az utolsó percre hazai vezetéssel fordultak rá a csapatok, de nyolc másodperccel a dudaszó előtt Bencsik Bojána betalált és megmentette csapatának az egyik pontot!

  • Buday Dániel: – Végig uraltuk a mérkőzést, de nem tudtunk háromról négy gólra ellépni, hogy egy kicsit megnyugodjunk. Rengeteg ki nem kényszerített általános iskolás hibát vétettünk, ami nem fér bele egy ilyen rangadón, ezért nagyon fáj az elveszített pont.
  • Rác Sándor: – Nagyon akartuk ezt a pontot! Az első félidőben összehoztunk pár hibát, de a védelmünk ekkor és a második felvonásban is kiválóan működött és Jessica is nagyon jól védett. Ami még fontos: hogy vesztett helyzetben is hittünk magunkban, amire az előző évben nem volt jellemző. Elégedett vagyok a csapattal, mindenki dicséret illet.

Moyra-Budaörs HandballTappe-Békéscsabai Előre NKSE 28–28 (16–14)

NB I.-es női mérkőzés. Budaörs, 770 néző. V.: Bátori, Szécsi. 

Békéscsaba: J. FERREIRA – Aranyi 1, SCHLEGEL 5, ROMÁN 3, Bencsik-Giricz, Lopes 4 (2), Szondi 1. Csere: BENCSIK B. 3, BORBÉLY 5 (1), Sablic 1, Kukely K. 3, Takács E., Horváth G., LANISTANIN 2. Vezetőedző: Rác Sándor. A Budaörs legjobb dobója: Szőllösi-Natzl Nadine 10.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–4. 10. p.: 6–4. 16. p.: 10–6. 20. p.: 11–10. 25. p.: 14–11. 28. p.: 15–13. 32. p.: 16–15. 41. p.: 19–17. 48. p.: 21–20. 51. p.: 23–21. 56. p.: 25–25.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában