Labdarúgás

Tegnap, 14:33

A Szarvasi FC célja: versenyben maradni!

Egy héten belül már a második rangadóját játssza a Szarvasi FC a Békés vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, amely legutóbb otthon nem bírt a Békéscsaba 1912 Előre II. gárdájával, így még nagyobb hátrányba került az Orosháza csapatával szemben. A Szarvasi FC labdarúgói szombaton éppen a kék-fehérekkel játszanak, s ha kikapnak, már korán két csapatosra szűkülhet a bajnoki címért folyó versenyfutás.

Gajdács Pál

Az orosháziak célja kettős a Szarvasi FC ellen: egyrészt tartani akarják a lépést az éllovassal, másrészt szeretnék megőrizni veretlenségüket.

Szarvasi FC, Békéscsaba 1912 Előre II., vármegyei labdarúgó-bajnokság
A fekete mezes Szarvasi FC együttesének különösen fontos lesz az orosházi összecsapás
Fotó: Babák Zoltán

Október 12., szombat, 15.00

Újabb rangadó előtt áll a Szarvasi FC

Orosházi MTK ULE (2.)–Szarvasi FC (3.)

Bodzás Ádám, az Orosházi MTK-ULE edzője: – Fontos mérkőzés következik. A vendégek kerete erős, a játékuk minden bizonnyal kezd össze állni. Az Előre II. elleni eredményüket nem szabad alapul venni, inkább az előtte lévő három mérkőzés az, ami mérvadó lehet. Az eddigi találkozóink mindegyikén úgy léptünk pályára, hogy meg kell szereznünk a három pontot, de a közvetlen riválisaink ellen kiemelten fontos, hogy nem veszíthetünk pontot, pontokat! A Kondoros elleni meccsen mutatott játékunk rendben volt, viszont újabb hiányzónk lesz a rangadó előtt. A keretünk nem vastag, de akik itt vannak, mindenki megérdemelné, hogy minden hétvégén játszhassanak. Ennek okán bízom a csapatomban és a három pont megszerzésében.

Békéscsaba 1912 Előre II. (1.)–Dévaványai SE (4.)

Jakab Péter, a Békéscsaba 1912 Előre II. edzője: – Ezt a mérkőzést is hoznunk kell, nemcsak a rangadókat, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Tavaly voltak ilyen fiaskóink, de abból tanultak a ma is keretben lévő játékosok. A Dévaványa tizennyolc gólt rúgott, ami azt jelenti, hogy erős a támadószekciója. Tizenkét ponttal a negyedikek, ami tiszteletet parancsoló. Az elmúlt időszakban sok játékost kaptunk az NB II.-es csapat keretéből, az utolsó két mérkőzésen öt visszajátszó is volt, s mivel most szünet lesz az NB II.-ben, így újra lehet erre számítani. A Szarvason két gólt szerző Zádori Krisztián, valamit Mágocsi Bence és Tóth Bence is jó formában van, ők is sokat segítettek a csapatnak. A Kórház utcai műfüves pályán játszunk, ami előny, hiszen egyébként i műfüvön edzünk. Visszatérhet a csapatba a betegségéből felépülő Ilyés Brúnó.

Jamina SE (6.)–Békési FC (8.)

Mazán Zoltán, a Jamina SE edzője: – Egyértelműen a rossz hozzáállás miatt kaptunk ki az elmúlt héten Dévaványán, ami nem jellemző a csapatra. A békésieket ismerjük, a nyáron kétszer is játszottunk velük és mindkétszer legyőztük őket. Zártan, jól védekeznek, hasonló kaliberű csapatról beszélünk, mint a jaminai. Aki az első gólt rúgja, az egyértelműen előnybe kerül. Fontos lesz, hogy a helyzeteinket minél jobb százalékban értékesíteni tudjuk és hogy motiváltan lépjünk pályára. Régen nyertünk már, ezért is lenne fontos megszerezni a három pontot. Murvai Dávid eltiltása lejárt, és visszatér Kardos Tamás is.

Szeghalmi FC (11.)–Gyomaendrődi FC (10.)

Oláh Ferenc, a Szeghalmi FC edzője: – Végre megszereztük az első győzelmünket a bajnokságban, persze erre lett volna már lehetőségünk, de több tényező miatt ez nem jött össze. Nem szeretnénk letérni a győztes útról, hazai pályán nem is lehet más célunk, mint az újabb három pont bezsebelése, amivel megkezdhetnénk a felzárkózást. Tudjuk persze, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a masszívan, lelkesen védekező gyomaiak ellen, akikkel tavaly gólgazdag találkozókat vívtunk. Legyen ezúttal is így, nem bánom, de mindenképpen mi rúgjunk többet. 

Mezőhegyesi SE (5.)–Kondorosi TE (7.)

Rotár Péter, a Mezőhegyesi SE edzője: – A Szeghalomtól kapott jókora pofont nem könnyű feldolgozni, de a sebeinket nem lehet sokáig nyalogatni. Inkább egyszer kapjunk ki hat egyre, mint hatszor egy nullára. A Kondoros egy igen masszív, jól összerakott csapat, egy igazán jó edzővel, az idei teljesítményük megsüvegelendő. Nem lesz egyszerű dolgunk, de mindenképpen feledtetni szeretnénk az előző hétvége eredményét. Férfias keménységgel, határozottsággal, kellő fegyelemmel állunk bele a mérkőzésbe. Szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Füzesgyarmati SK (12.)–Nagyszénás SE (9.)

Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK szakmai koordinátora: – Örömteli, hogy a gyenge kezdés után, a hozzánk hasonló erősségű csapatok ellen három meccsen veretlenek vagyunk és ezeken szereztünk öt pontot. A Nagyszénás ellen szintén legalább a pontszerzésben reménykedünk. Nehéz előre megmondani, milyen összeállításban lépünk pályára, mert sokszor a meccskezdés előtt egy-két órával még nem tudjuk kikre számíthatunk. Akár a három pontra is esélyünk lehet, de két-három minőségi hiányzó esetén csak a tisztes helytállásban bízhatunk. Tudomásul kell vennünk, hogy a mostani együttes nem az NB III.-ból kieső csapatunkra épül, hanem a megye háromba kiesettre és az ifistákra, kiegészülve alkalmanként három-négy magasabb osztályban is megfordult játékossal.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában