Labdarúgás - NB III

2 órája

Termál FC: diktálnák a tempót

Harmadához érkeznek a küzdelmek vasárnap az NB III.-as labdarúgó-bajnokságban. A Dél-keleti csoport élén álló Termál FC a hozzá hasonlóan újonc Csepel FC gárdáját fogadja 13 órától.

Bakulya Mihály

A két csapatot pillanatnyilag nyolc pont választja el a tabellán. A Gyulai Termál FC minimális különbséggel előzi meg a bajnoki címre esélyesebbnek tartott – éppen egymással szembe kerülő – Tiszakécskét és Erzsébeti SMTK-t, a többi riválisát azonban már tisztes távolban tudhatja. Az utolsó négy mérkőzését megnyerte a viharsarki gárda, most is jó kilátásokkal várja a szigetiek elleni erőpróbát. 

Termál FC; labdarúgás; Monor
A Termál FC sikere a fegyelmezett védekezésen is múlhat. Fotó: Kiss Zoltán

– Nekünk mindenkivel szemben kellő alázattal és tisztelettel kell meccsbe állnunk, ez a héten ismét szóba került az öltözőben. Az eddigi eredményességnek is ez volt a záloga, illetve a taktikus, fegyelmezett játék. Ahhoz, hogy a terveink szerint alakuljon minden, hátul ismét feszesnek kell lennünk, hiszen a helyzeteink remélhetőleg ezúttal is adva lesznek a három pont megszerzéséhez – fejtette ki várakozásait Ekker Attila vezetőedző, aki elégedetten nyugtázta játékosai eredményességét, a kapott gólok tekintetében viszont már akadt némi hiányérzete.

A leggólerősebb csapat a Termál FC

A Termál FC szurkolói is leginkább a csapat termékenységében bízhatnak, hiszen a kedvenceik a legtöbb gólt szerezték a mezőnyben, ami jó kiinduló alap lehet a vasárnapi mérkőzéshez.
– Agresszív, határozott együttes a csepeli, fönt védekezik és jó támad le, ezzel okoz kellemetlenséget az ellenfeleknek. Megvannak tehát a maga buktatói a vasárnapi meccsnek, de azon dolgoztunk, hogy ezeket elkerüljük és megszerezzük a három pontot. Szeretnénk minél tovább fenntartani azt az állapotot, hogy minket üldözzenek a közvetlen riválisok, tanulva az előző évekből, amikor rendre akadtak nagy feltámadást produkáló csapatok. Sajnos két-három meghatározó játékosunk megsérült, az ő szerepeltetésük bizonytalanná vált, de reményeink szerint a problémáink áthidalhatók hiszen elvileg visszatérőnk is lesz – tette hozzá a vezetőedző.

Következik
10. forduló. Október 6., vasárnap, 11.00: Kecskeméti TE II.–Pénzügyőr SE. 13.00: Gyulai TFC–Csepel FC, BKV Előre–Budapest Honvéd II., Szegedi VSE–Martfűi LSE, FC Dabas–Szolnoki MÁV FC, Monor SE–Vasas FC II., Tiszaföldvár SE–Hódmezővásárhelyi FC. 17.00: Tiszakécskei LC–Erzsébeti SMTK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában