önkormányzati választások 2019

2019.10.14. 00:35

Biztos kormánypárti többség a megyei közgyűlésben

A Fidesz Békés megyei választmánya értékelte a vasárnapi önkormányzati választást.

Licska Balázs

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei választmányának elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki véleményt nyilvánított, arányaiban többen voksoltak, mint öt éve, több mint 130 ezren szavaztak Békés megyében. Jó munkát és sok sikert kívánt a megválasztott településvezetőknek. Békéscsabán a városi közgyűlésben a jelenlegi állás szerint 7 Fidesz-KDNP-s képviselő lesz.

A szerző fotója

Zalai Mihály, a Fidesz megyei választmányának alelnöke, a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetője elmondta: 64 százalékos feldolgozottságnál úgy tűnik, 10 Fidesz-KDNP-s, 2 DK-s, 2 jobbikos képviselő lesz a testületben, az MSZP, a Mi Hazánk és a Momentum pedig egy-egy képviselőt küldhet a grémiumba. Ez azt jelenti, hogy biztos többsége lesz a kormánypártoknak a jövőben is a 17 tagú megyei közgyűlésben, folytathatják a megkezdett építkezést, a fejlesztési feladatokat a településekkel közösen.

Hozzátette: a 75 megyei településből 52-ben indult a Fidesz-KDNP színeiben vagy támogatásában polgármesterjelölt. 35 településen pedig nyert is, mindez kétharmados sikert jelent. Zalai Mihály hangsúlyozta, sikerként élik meg a mostani voksolást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!