Kék hírek, bulvár

2013.09.05. 15:45

A darazsak miatt csak életveszély esetén hívja a 105-öt!

Az utóbbi időben megszaporodtak a méhrajok miatti hívások a tűzoltóságokon, azonban a lánglovagok ebben már nem segíthetnek.

L. B.

Elsősorban Sarkad térségéből az elmúlt napokban számtalan hívás érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei főügyeletére, a telefonálók darázsfészek eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.

 A katasztrófavédelem korábban már felhívta a figyelmet, hogy a tűzoltók csak életveszély esetén vonulnak méh- és darázsfészek eltávolításához, egyébként szakemberekhez kell fordulni. A méhrajbefogók elérhetősége megtalálható a szervezet weboldalán.

– A városból vaklármának bizonyuló hívások is érkeztek. Ezek azonban nem egyszerű gyermekcsínyek, hanem etikátlan tettek, melyek súlyos következményeket vonhatnak maguk után – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

A hatóság minden esetben feljelentést tesz, mivel a telefonbetyárok szeptembertől szabálysértést követnek el. A segélyhívó indokolatlan tárcsázása akár 150 ezer forintba is kerülhet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!