Kék hírek, bulvár

2011.09.07. 16:36

Kétmilliót vitt el az idős nőtől a trükkös csaló

Az ágy mögött tartotta megtakarított pénzét az az idős asszony, akit szerdán délelőtt lopott meg egy férfi Békéscsabán.

ny. l.

Fél tíz körül először a néni családi házának ablakán kopogott be, majd csengetett is. A néni kinyitotta az ablakot, a férfi pedig pénzt ígért neki. Azt mondta, hogy túlfizetése van valamelyik szolgáltatónál, ezt szeretné átadni. Miután az idős asszony ajtót nyitott neki arra kérte, hogy vegyen elő egy 10 ezer forintos bankjegyet.

Fel akarja írni a sorszámát, mert csak így tudja igazolni, hogy járt a néninél. A nő ekkor elővette az ágy mögül az összes megtakarított pénzét, kitette az ágyra és kivett a bankók közül egy 10 ezer forintost, amit kivitt a férfinek. Ekkor az idegen a nyári konyhába csalta, majd hirtelen visszament a hálószobába. Az ágyon megtalálta a néni pénzét, közel 2 millió forintot, amit magához vett, majd sietve távozott az Egység utcai háztól a Batsányi utca felé.

Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője  elmondta, a rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást. A férfi kb. 180 cm magas, erős testalkatú, fehér halásznadrágot, fehér sapkát és kék alapon piros kockás inget viselt. Kérik, hogy aki szerdán délelőtt a fentiekben megjelölt környéken járt, és bármilyen, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható információval rendelkezik, jelentkezzen a Békéscsabai Rendőrkapitányságon (Bartók Béla út 1.-3., 66/ 523-700, 107).

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy a fiatalabb családtagok beszéljenek szüleikkel, nagyszüleikkel az ilyen esetekről. Hívják fel a figyelmüket arra, hogy semmiképpen ne engedjenek be idegeneket, és ne tartsanak otthon nagy összegű készpénzt. A túlfizetéseket pedig egyik szolgáltató sem viszi házhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!