Közélet

2014.05.11. 14:51

A mezőhegyesi mozgáskorlátozottak 20 éve

Címkék#mezőhegyes

Esélyegyenlőségi napot tartott a Mozgáskorlátozottak Mezőhegyesi Egyesülete. A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő civil szervezetet 1994. május 29-én alakította meg 23 helybeli.

cs. i.

A mezőhegyesiek aktivitását jellmezi, hogy 2006-ban 204 volt a taglétszám. Napjainkban 100 fő (2010-től a támogatási lehetőségekhez jutás megváltozott, az egyesületektől elkerült a Lát-ügyintézési jogkör, jogszabályok szigorítása miatt már nem az egyesület feladata a támogatási lehetőségek elindítása).

Az egyesület tagjainak zöme időkori mozgáskorlátozott. Verikné Frankó Ilona elnök elmondta, hálásak mindazoknak, akik az egyesületnek ajánlják fel adójuk 1 %-át. Remélik, a közhasznúságukat meg tudjuk tartani. A szombati esélyegyenlőségi napot azért is szervezték meg, hogy felhívják a figyelmet magukra, munkájukra, és élénkítsék az esélyegyenlőség igényét.

Az ünnepségen  Együtt-egymásért díjakat adtak át Robotka Máriának, Krizsán Istvánnénak, Erdélyi Károlynak. Ezzel is megköszönve az egyesületért, a tagságért végzett önzetlen segítségüket, akik 19 évig dolgoztak az egyesület érdekében. A tagok pedig emléklapot vehettek át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!