Közélet

2016.11.07. 18:28

Harmincan adtak vért az Előrénél

Hétfőn kora délután az Előre Kórház utcai székházának második emeleti helyiségében alkalmi véradóállomást rendeztek be.

V. L., Fotó: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

Molnár Balázs, az Előre média- és marketingfelelőse — aki maga is adott vért — a következőket mondta: — A Békéscsaba 1912 Előre szurkolói csoportjai felkérésére szerveztük meg a közös véradást a Békéscsabai Véradóállomással és a Magyar Vöröskereszttel együttműködve. A klub labdarúgói orvosi javaslatra nem adhattak vért, de a klubigazgató Igricz Mihály, a technikai vezető Steigerwald Ernő, valamint több munkatársunk is részt vett a véradáson. Sokan jöttek a szurkolóink közül is. Kisebb ajándékokkal, előrés bögrével és kulcstartóval kedveskedtünk a véradóknak. Három óra alatt harmincan adtak vért.  
        
Az egyik fiatal véradóval, az Előre Bad Boys szurkolói tábor egyik tagjával, Veress Donát Károllyal beszélgettünk.

— Hat éve vagyok a lila-fehérek szurkolója, mi kezdeményeztük ezt a véradást. A Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolájának diákja vagyok. Most adok harmadszor vért, ezzel is segíteni szeretnék rászoruló embertársaimon — mondta a huszonegy éves fiatalember.        


Molnár Balázstól megtudtuk még, hogy a most első alkalommal szervezett véradást jövőre is megrendezi a klub, és ezzel hagyományt teremtenek a lila-fehérek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!