Közélet

2013.09.25. 19:36

Heten kórházban, százakat beoltottak hepatits A ellen Kevermesen

Címkék#kevermes

Járványos májgyulladással, hepatitis A fertőzéssel kezelnek több kevermesi gyereket Gyulán. Eddig többszáz védőoltást adtak be a településen.

Cs. I. - Zs. V.

A fertőzés emberről emberre terjed, úgy tudjuk az érintett család több tagja már megbetegedett. Lapunknak Lantos Zoltán polgármester elmondta, az orvosok szakmai hozzáállása példás és megnyugtató. Az önkormányzat szociális bizottsága a családoknak fertőtlenítő szereket biztosított.

Szeptember 5-én észlelték először egy kevermesi család óvodás gyermekén a Hepatitis A jeleit - tájékoztatta lapunkat Dr. Kelemen Éva, az orosházi járás tiszti orvosa. Akkor az egész családot és az óvodásokat is beoltották a megfelelő védőoltásokkal, összesen ötven főt. Két héttel később újabb betegek kerültek elő ugyanannak a családnak a rokonságából, egy anya és két kisgyermek.

Ekkor az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat járványügyi szakemberei újabb 222 oltás beadásának koordinálását végezték el a településen. Az iskola teljes személyzete és az ott tanulók is részesültek védelemben.

Mint megtudtuk, jelenleg heten kerültek kórházba, ebből négyen fertőzöttek a májgyulladással. Ma további 14 kevermesi részesül oltásban, köztük egy egyévesnél fiatalabb csecsemő is, akinek gamma globolint adnak be, mert nála még nem alkalmazható a szérum. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!