Közélet

2013.06.16. 16:30

Ötmilliárdos beruházás a gyulai kórházban

Összesen több mint 5 milliárd 260 millió forintból valósulhat meg a gyulai Pándy Kálmán Kórház legújabb beruházása — hangzott el a projekt kivitelezőjével kötött szerződéskötésen az intézményben.

M. P. M.

 Pályázati pénzből 11 ezer négyzetméteres új központi tömb épül.
Dr. Kovács József főigazgató főorvos emlékeztetett, ilyen mértékű beruházás nem volt és előrelátható időn belül nem is várható a kórházban. Hozzátette, a fejlesztés során hemodinamikai laboratóriumot, központi intenzívet és műtőt, betegirányító egységet hoznak létre. Emellett a költségvetésből informatikai fejlesztésekre is fordítanak.

— Átalakul a technológiai tömbhöz csatlakozó aktív ellátó egység és invazív kardiológiai ágyak is létesülnek. A gyermekellátás külső telephelyen történt eddig. Amint lezárul a beruházás, a korábbi aktív ellátást szolgáló sebészeti épületbe költözik a gyermekkórház — beszélt a változásokról dr. Kovács József.

Az Új tömb kialakítása a Békés Megyei Képviselő-testület Pándy Kálmán Kórházban elnevezésű projekt összköltsége 5 milliárd 259 millió forint. A támogatás mértéke 90 százalékos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!