Közélet

2013.06.17. 18:05

Több mint 160 ezer forint Bence gyógykezelésére

Százhatvanezer-hatszázharminc forint adomány gyűlt össze a hat és fél éves Turbucz Bence lengyelországi gyógykezelésére a Békés Megyei Hírlap, a Beol.hu hírportál és a Kisváros kiadója által a Gyulai Vár előtt szervezett vasárnapi pikniken.

P. G.

 Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület közreműködésével az összeg már eljutott a gyulai kisgyermek családjához.

Bencét születése előtt oxigénhiány érte, ezért, bár intellektuálisan a korának megfelelően fejlődik, mozgáskorlátozottá vált. A varsói terápia hozzásegítheti, hogy állása stabilabbá váljon, és talán megtegye első önálló lépéseit.



— Nagyon örültünk, és nagyon köszönjük mindenkinek, aki segített a vasárnapi rendezvényen — mondta lapunknak Turbuczné Zöld Anikó, Bence édesanyja. — Boldogok vagyunk, hogy ennyien átérezték a helyzetünket.

Az anyuka kérdésünkre elárulta, hogy kisfiuk és két lányuk is jól érezte magát a vasárnapi eseményen. Bence életében először próbálta ki az ugrálóvárat, s haza sem akart menni, annyira tetszett neki a program. Különleges élmény volt a kisfiú számára, hogy ő volt a rendezvény középpontjában, ahogy az is, hogy az esemény végén őt is a színpadra szólították. n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!