Közélet

2011.11.23. 09:16

Tudtukon kívül hívták magukra az adóellenőröket

Egy termékbemutatóra invitálták telefonon az adó- és vámhivatal egyik vezetőjét, azonban nem ő ment el, hanem ellenőröket küldött. Végül 500 ezer forint bírságot szabtak ki.

BEOL

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának és a megyei adóigazgatóságainak ellenőrei folytatják az eddig kevésbé ellenőrzött területek vizsgálatát.

A közelmúltban egy egészségmegőrző termékeket és konyhai eszközöket forgalmazó országosan jelenlévő cég telefonon próbált régiónkon belül szervezett termékbemutatójára partnereket keresni, mint ahogy ez az utóbbi időben egyre jobban elterjedő és kedvelt formája az értékesítésnek. A termékbemutatóra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi régiójának egyik vezetőjét hívták meg.

A felkínált lehetőséget kihasználva nem ő, hanem osztálya adóellenőrei hallgatták végig az előadást, majd a vételre kínált termékek közül – melyek a pár ezer forintostól a több százezer forintos értékig terjedtek – egyet kiválasztottak, azt készpénzzel kifizették. Az értékesítést végző cég munkatársa az ellenértéket átvette, de sem nyugtát nem adott, sem számlát nem állított ki.

Az adóellenőrök ezt követően felfedték magukat és közölték a próbavásárlás tényét. A revizorok a nyugta/számla kibocsátás elmulasztásán túl megállapították, hogy a helyszínen tevékenykedő egyik személy foglalkoztatása nem volt bejelentve. A feltárt mulasztások, szabálytalanságok miatt összesen mintegy 500 ezer forint bírságot szabtak ki - áll a hatóság lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!