Közélet

2012.10.05. 13:53

Új mentőautót adtak át Gyulán

Új, Volkswagen Crafter típusú mentőautót adtak át pénteken délelőtt a Gyulai Mentőállomáson.

p. g.

Dr. Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezetének orvos igazgatója az eseményen elmondta, hogy tavaly egy tudatos fejlesztési folyamat indult el az OMSZ-nél. Az Országos Mentőszolgálat 850 millió forint központi forráshoz jutott az elmúlt évben, aminek köszönhetően összesen 37 eset- és rohamkocsit szereztek be, amelyekből minden megyeszékhelyre jutott.

Az orvos igazgató hozzátette idén a matuzsálemi korú, 13. évüket elérő gépkocsikat cseréli le az OMSZ. Összesen 83 ilyen gépkocsit szereznek be, amelyből huszonhármat már meg is kapott az OMSZ. Ebből a huszonháromból három mentőautó érkezett a regionális szervezethez, ezek közül egy Gyulára. A további hatvan mentőautóból hat jut majd a dél-alföldnek, amelyek közül egy-egy a békéscsabai és a szarvasi mentők munkáját segíti.

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elismerően szólt a mentők munkájáról. A gyulai mentőket tavaly 5200 mentőfeladathoz riasztották, több mint 104 ezer kilométert tettek meg és 4100 munkaórát töltöttek a mentőállomáson kívül.

Náfrádi Levente mentőtiszt lapunknak elmondta, az új mentőautó napi 24 órában teljesít szolgálatot, külső megjelenésében, elrendezésében egyaránt hatékonyabban szolgálja a betegellátást. Belső felszereltsége, elrendezése szintén megfelel a mai kor igényeinek. A hordágyai, betegszállítási eszközei egyaránt jól segítik a betegek mentés közbeni emelését, megtartását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!