Közélet

2014.02.14. 19:05

Veszélyben érzik az orvosi ügyelet működését

Az Orosházi Kistérség társulás pénteki ülésén elnököt választottak és az egészségügy is szóba került.

Cs. I.

Az Orosházi Kistérség társulási tanácsa pénteken elnököt választott. Orosháza alpolgármesterének, Zalai Mihálynak szavaztak bizalmat. A bejelentések között újra téma volt az orvosi ügyelet problémája.

Októberben is napirenden voltak a szolgáltatóval, a Sani-Med Trans Kft.-vel kapcsolatos panaszok. Akkor az ügyvezető azt ígérte, írásos beszámolót készít, hogy megtörténtek a cégnél az orvosok  kifizetése. A gyógyítók közül azóta többen a polgármestereknél jelezték, hogy nem kapták meg az ügyeleti díjukat. Dr. Garay Rita, Tótkomlós polgármestere a közlekedésre alkalmatlan Niva helyére ígért új gépkocsit is hiányolta.

Békéssámson polgármestere, Barna Jánosné azt a levelet adta át, melyben az orvosok megfogalmazták panaszukat. Gádoroson a rossz technikai körülményeket is megemlítette dr. Prozlik László, aki félelmének hangot adott:
— Ha az orvosokat a szolgáltató nem fizeti ki, veszélybe kerülhet az ellátás.

A szolgáltatót rövid időn belül a szerződésben vállaltak kapcsán beszámoltatja a kistérség — erről is döntöttek a tanács ülésén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!