Kultúra

2011.10.16. 09:13

Fiacskám és a vadmarhák - Interjú Sonnyval

Sikeres koncertet adott pénteken este Békéscsabán a Csabai Csípős Blues Klub szervezésében,az Elefánt Blues Pubban a Sonny and His Wild Cows, azaz Sonny és a vadmarhái. Az együttes vezetőjével beszélgettünk.

Ny. L.

— Nem hinném, hogy Sonny néven anyakönyvezték. Honnan a név?
— A régi bluesénekesek közt legalább tíz Sonny van. Hogy én adtam magamnak ezt a „fiacskám” jelentésű nevet vagy rám ragasztották, már nem emlékszem. A lényeg, hogy nagyon jól érzem magam Sonnyként, nem is használok más nevet.

— És a zenei életben hogy érzi magát, miként lehet ebből megélni?
— Úgy, hogy a földön fekve is énekelek és nyúzom a gitárt. Igaz, ezt külföldön jobban megfizetik, ezért koncertezünk többet a határokon kívül. Idén már zenéltünk Olaszországban, Szlovéniában, Lengyelországban, hátra van még egy angliai és egy német, belga, holland turné is. A földre, persze, nem a pénz miatt vetem magam, hanem azért, mert megőrjít a zene. Ugyanúgy, mint a többieket, Crazy Bennyt (zongora), K. C. Brown-t (herfli), Little Tommyt (dobok) és Gordon Taylort (bőgő).

— Külföld felé félúton időnként megállnak Békéscsabán is zenélni.
— Amikor megalakult ez az országosan is egyedülálló bluesklub, mi léptünk fel itt másodikként. A mostani koncert az őrületesen jó közönség, a telt ház mellett azért is csodálatos élmény volt, mert beállt hozzánk néhány számra egy világsztár. Ha Borsodi Laci nem Magyarországon élne, ódákat zengenének zenei tudásáról.

— A jelenlegi hazai zenei életet milyennek tartja?
— Nagyon színesnek, óriási a felhozatal. Sok a jó zenekar, előadó, más kérdés, hogy sokszor nem a tudás, a tehetség számít, hanem az, hogy kit kap fel a média, esetleg más miatt, mint ahogyan zenél, énekel. Bennünket ez sem érdekel, járjuk a saját utunkat. Én a zenéből élek, de nem ebből építek házat.

— Már csak az a kérdés, miként talált rá a vadmarhákra?
— Volt egy számunk, a Wild Cow Moan, vagyis A vadmarhabőgés. A többit, ugye, már nem kell magyaráznom?!     

Névjegy
Sonny 1983-ban született, soproni származású, jelenleg Budapesten él. Ahogy mondta, soha nem dolgozott normális állásban, a zeneiskolában trombitált, aztán megbolondította az ''40—50-es évek amerikai zenéje, stílusa, azóta is ennek él. Természetesen családja, vendéglátós felesége és hároméves Marci fia mellett. Zenekarával, a Sonny and his wild cows-szal rhytm and bluest, bluest, rock and rollt, rock-a-billyt és swinget játszanak. A koncertek mellett új lemezükön is dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!