KÖVIZIG

2024.09.16. 11:26

Magyar-román határvízi szemlét tartottak

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósághoz néhány napja román vízügyi szakemberek érkeztek a nagyváradi Körösök Vízügyi Igazgatóságtól valamint az ANIF Bihari Területi Kirendeltségétől, az árvízvédelmi és belvízvédelmi művek megállapodás szerinti, őszi éves felülvizsgálata érdekében.

Papp Gábor

Számos területen jártak a szakemberek a szemle során

Fotó: KÖVIZIG

A magyar és a román szakemberek közösen megtekintették a Fehér-, Fekete- és Kettős-Körös egyes szakaszait, a Kisdelta Árvízi Szükségtározó zárótöltését és leürítő műtárgyát. A szemle útvonala érintette a Fekete-Sebes-Körös közti lokalizációs töltés néhány szakaszát, valamint a Gyulai Szakaszmérnökség területén lévő belvízvédelmi létesítményeket is megnézték a bizottság tagjai – írja a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság honlapja. A szemle eredményesen zárult, a bizottság árvízi biztonságot, illetve a belvízrendszerek üzemeltetését akadályozó hiányosságot nem tapasztalt. A munka október 15-17-e között folytatódik a romániai közös érdekeltségű szakaszok bejárásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában