Kultúra

2013.11.09. 12:25

Elhunyt Fülöp Béla

Címkék#Orosháza

Hosszú betegség után szombaton hajnalban orosházi kórházi ágyán elhunyt Fülöp Béla.

cs. i. - Beol.hu

A 74 éves címzetes gimnáziumi igazgató, költő és közíró, könyvkiadó rengeteg tervet szövögetett.

Legutóbb október 26-án fiával, Fülöp Csabával tartott közös könyvbemutatót az orosházi könyvtárban, Ne búsulj című verseskötetét mutatta be a helyi közönség előtt.

(Károlyi) Fülöp Béla: magyartanár, a Táncsics Mihály Gimnázium címzetes, nyugalmazott igazgatója, író-szerkesztő Erdélyországban született annak fővárosában Kolozsvárott, 1939-ben július 23-án.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Forrás: karolyifulopbela.blogspot.hu
[/caption]
Nqgykárolyban érettségizett, az egyetemet Kolozsváron végezte, előbb a Bolyai Tudományegyetem Jogi karán folytatta tanulmányait, majd 1961 -1967 között a Babes Bolyai Tudományegyetem Filológiai Karán, ahol filológiai licenciátust és magyatanári oklevelet szerzett. Volt magyartanár Erdélyországban (Mezőpetriben) s aztán 1970-től itthon, az anyaországban, Orosházán.

1974-től az orosházi Táncsics Gimnázium magyartanára, 1976-tól igazgatóhelyettes, 1986-től 1996-ig igazgató, 1996-től az iskola címzetes igazgatója, Táncsics-díjas.

Számos irodalmi munka szerzője, kiadója, A hónap című folyóirat alapító-szerkesztője, nyitottságára jellemző, hogy az utóbbi években számos webes projektet indított el és működtetett.

Temetéséről a család később intézkedik.

Fülöp Béla blogja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!