Sport

2014.01.22. 17:49

Hat Békés megyei klub a kick-box szövetség évzáróján

Budapesten, a Magyar Sportok Házában tartotta a Magyar Kick-box Szövetség 2013 évet lezáró közgyűlését.

BEOL

A megjelent klubok között 6 Békés megyei kick-box klub is képviseltette magát: a Békéscsabai Lakótelepi SE, az Újkígyósi Szabadidő SE, a Füzesgyarmati Hegyesi SE, a Kondorosi Kick-boksz Klub, az orosházi Contact SE és a mezőberényi Sportcsarnok SE.


Dr. Leyrer Richárd elnök köszöntötte a klubok képviselőit, majd megtartotta beszámolóját. Prezentációval értékelte az év hazai történéseit. Ezek után a különböző szabályrendszeri szövetségi edzők értékelése következett. Katona Attila (full-contact) az antalyai világbajnokságot értékelte. Rehák György (K-1), nem csak a brazíliai K-1 vb-ről számolt be, hanem az IFMA muay-thai Európa-bajnoksága is értékelésre került. Itt kiemelten foglalkozott Szabó László kiváló teljesítményével Brazíliában. Hricsovinyi Károly tanítványa egyedüli magyarként szerzett bronzéremet — vereség nélkül, hiszen a döntőbe jutásért vívott mérkőzésre sérülése miatt nem tudott kiállni.


Zrínyi Miklós mesteredző szövetségi kapitány a light-contact és kick-light válogatott gyengébb teljesítményét elemezte, az okokat is boncolgatva. A leghosszabb beszámolót Király István , a point-fighting szövetségi edzője és segítője, Jároszkievicz Krisztián tartotta — érthető módon, hiszen az év legkiemelkedőbb eredményei ebben a szabályrendszerben születtek. Itt a világbajnokság sikerein kívül a számos sikeres világkupáról és a tengerentúlon, az USA-ban vívott emlékezetes sikerekről is szó esett. Többször is kiemelte a Debreczeni Dezső vezette békéscsabai és újkígyósi point-fighting versenyzők teljesítményét, jeléül annak, ebben a szabályrendszerben a hazai élmezőnybe tartoznak.


A beszámolót a kiegészítésekkel és a pénzügyi beszámolóval a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.


Természetesen a bíráskodás is napirendre került. Galambos Péter alelnök, a Bírói bizottság vezetője és Szabó Gábor nemzetközi bíró a szentpétervári Harcművész Világjátékok bíráskodását elemezte. Vojvioda György K-1 nemzetközi bíró a brazíliai K-1 és low-kick vébé tapasztalatairól számolt be. Gregor László nemzetközi bírón az Antalyában megrendezett full-contact, light-contact , point –fighting és kick-light világbajnokság bíráskodásáról beszélt.


A média szerepéről Juhász Gábor és Német Ferenc tartott beszámolót,megköszönve azt a média munkát, amit Gregor László lát el. Ezt követően dr. Leyrer Richárd a WAKO nemzetközi szövetség helyzetéről tartott ismertetőt.


A szövetség közgyűlése a versenynaptár elkészítésével és koordinálásával ért véget. Békés megyében két országos kick-box versenyt rendeznek. Március 29-én Békéscsabán kerül megrendezésre a ringes első forduló, kiegészítve egy országos kick-light versennyel, november 8-án Kondoroson a Huszár Róbert Emlékversenyen szurkolhatnak a megyei szurkolók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!