Hírek

2010.05.11. 10:28

Megúszhatja a börtönt Stohl András

Jó pár évbe beletelhet, mire Stohl András ügyében ítélet születik. Egy, a hirado.hu-nak nyilatkozó szakember szerint egyáltalán nem kizárt, hogy az ittasan balesetet okozó színész megússza a börtönbüntetést.

hirado.hu

Dr. Szalay Tamás ügyvéd úgy véli, a minősítő körülmények döntik majd el, hogy végrehajtandó, vagy felfüggesztett börtönbüntetést kap Stohl András. Mint ismert, a színész szombat hajnalban ittasan okozott balesetet Fót közelében, amelyben egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült – emlékeztet a hirado.hu.

Közúti baleset okozása, ittas vezetés és cserbenhagyásos gázolás miatt is meggyanúsíthatják Stohl Andrást. A színész ittasan ült a volán mögé, és nem ez volt az első eset. A Btk. szerint ezért három év szabadságvesztésre ítélhetik a népszerű művészt.

Az ittasság mértéke jelenleg nem ismert (mai sajtóértesülések szerint két ezrelék volt Stohl András vérében az alkohol szintje), a hírek szerint azonban az egyik gépkocsi utasa súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Hogy milyen ítélet születik majd Stohl András esetében, az attól függ, hogy milyen súlyosbító, vagy enyhítő körülmények merülnek fel az eljárás során.

– Bár hasonló ügyekben a bíróság általában felfüggesztett szabadságvesztést szokott alkalmazni, Stohl esetében az sem hagyható figyelmen kívül, hogy 2002-ben elkövetett hasonló cselekménye miatt vele szemben a bíróság egyszer már pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást alkalmazott – nyilatkozta Dr. Szalay Tamás az MTV lapjának. Jó pár évbe beletelik azonban, mire az ügyben ítélet születik.

A cikkben kitérnek arra is, hogy nem elég a börtönbüntetés veszélye, mélyen a zsebébe is kell nyúlnia Stohl Andrásnak. A jogszabály ugyanis lehetőséget ad a biztosítónak arra, hogy ittas vezetés esetén az általa kifizetett kártérítést 1,5 millió forint erejéig visszakövetelje a károkozótól. Ittas vezetés esetén a 0,008 ezreléket meghaladó véralkohol szint már alkoholos befolyásoltságnak tekintendő

A balesetben megsérült személyek egyébként mind vagyoni, mind nem vagyoni kártérítést követelhetnek a színész kötelező felelősségbiztosításának terhére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!