Vitorlázórepülés

2019.07.10. 10:45

Négy helyet javított az összetett pontversenyben Laurinyecz Sándor

Az eddigi legjobb eredményét jegyezte Laurinyecz Sándor a vitorlázórepülő Európa-bajnokságon.

Gajdács Pál

Folytatódott a szlovákiai Prievidzában a 20. Vitorlázórepülő Európa-bajnokság. Kedden a harmadik napot rendezték, amely a korábbinál biztatóbb eredménnyel zárult Laurinyecz Sándor, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület válogatott versenyzője számára.

A FAI Club kategóriában repülő békési pilóta a 18., a 14. napi helyezés után kedden a 13. helyen teljesítette a 302,61 kilométeres távot, melyet a Bojnice–Komárno–Sturovo– Drazovce–Jedlove Kostolany–Prievidza útvonalon repült végig 100,50 km/órás átlagsebességgel. Mindez azt is jelenti, hogy négy hellyel feljebb lépett a pontversenyben, s az 1919 pontjának köszönhetően immáron a 14. pozíciót foglalja el.

– Az első négy napot biztonsági repüléssel kell letudni, mert egy idő előtt leszállás nagyot tud rontani a helyzeten – mondta Laurinyecz Sándor, aki elmondta még, hogy szerdára jó időt ígértek, ki is tűzték az újabb, az előző napinál alig rövidebb 347 kilométeres penzumot.

A Club osztályban a brit Tom Arscott átvette a vezetést, bár csak három pont az előnye az addigi első francia Adrien Henry előtt.

Előzmény:

Izgalmas hegyi verseny előtt áll Laurinyecz Sándor

Megkezdődött a vitorlázórepülő Európa-bajnokság

Laurinyecz Sándor közel háromszázötven kilométert repült

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában