Kék hírek, bulvár

2009.07.07. 14:51

Bíróság előtt a fiát meggyilkoló kaszaperi férfi

Címkék#kaszaper

Saját fia életét oltotta ki a kaszaperi M. F., akinek ügyében kedden délelőtt kezdte meg a tárgyalást a Békés Megyei Bíróság. Az 55 éves férfi és 25 éves fia együtt laktak kaszaperi otthonukban, ahol a gyilkosság tavaly szeptember 28-án megtörtént.

g. e.

 A tragédia napján mindketten italoztak, egy darabig együtt múlatták az időt a közeli kocsmában. A vádlott szerint jó hangulatban voltak, a vita otthon kezdődött, amikor a főzéshez készülődve az apa arra kérte fiát mutassa be neki új barátnőjét, illetve egy házvásárlás is szóba került.

— Felhúzta a mellén a pólóját, megragadta a kezem, amiben a kés volt, és azt mondta: Ide szúrjál! — idézte vissza a történteket a vádlott, aki úgy emlékszik, hogy a dulakodás közben mindketten a földre estek. A 16 centiméteres pengehosszúságú kés markolatig a fiú mellkasába fúródott. A nagy erejű szúrás közben keresztül hatolt egy bordán és végzetesen megsebezte a szívet és a tüdőt.

A keddi tágyaláson kiderült, hogy a hivatásos sofőrként dolgozó M. F. válása után két fiát maga nevelte. Alkoholt csak alkalomszerűen fogyasztott, néhány éve szívbetegség és gerincbántalmak miatt leszázalékolták. A 25 éves M. A. halála előtt két hónappal szabadult egy rablás miatt rá kiszabott börtönbüntetésből.

— A régi barátnője miatt ment félre az élete, ő befolyásolta, ezért nem dolgozott. Ez nagyon bántott engem, sokat korholtam, hogy változtasson a viselkedésén, még munkát is szereztem neki. Amikor börtönbe került, akkor is kiálltam mellette, látogattam, csomagokat küldtem neki, és szabadulása után is visszafogadtam — sorolta a láthatóan megtört, ősz hajú férfi, aki arról is beszámolt, hogy fiának házat akartak venni.

Dr. Mázor Róbert bíró a tárgyalásra bekéretett néhány bűnjelet, így a sértett halálát okozó kést, és azt a pólót, amit a fiatalember a tragikus napon viselt. A két igazságügyi orvosszakértő megvizsgálta a ruhadarabot, és megállapították, hogy azon nincs szakadás, lyuk, vagyis a szúrás történhetett oly módon, ahogyan arról a vádlott beszámolt. Ezt támasztják alá a létfontosságú szervek sérülései és a seb elhelyezkedése is.

A bíróság ezen a tárgyaláson még nem hozott ítéletet, az eljárás folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!