Közélet

2007.08.08. 13:52

Orosházán rendezték országos találkozójukat az olvasókörök

Az Olvasókörök Szövetsége országos találkozójának az idén Orosháza volt a szervezője és a házigazdája. A Cinkusiak Baráti Köre 2003 óta tagja a szövetségnek, elnökét, Deák Györgyöt az országos szervezet elnökségébe is beválasztották.

cs. i.

Díszfelvonulásuk vitte hírül, hogy Orosházán ismét népes vendégsereg ismerkedik a város nevezetességeivel. Deák György, a Cinkusiak Baráti Körének az elnöke elmondta, jó alkalom volt ez a találkozó a szövetség összekovácsolására. Az országos mozgalom elsősorban civileket, hagyományápoló közösségeket tömörít.

Az Olvasókörök Szövetségének a vándorbotjára felkerült a cinkusiak szalagja is, ebben a megtiszteltetésben azok részesülnek, akik érdemben tettek már valamit a mozgalom érdekében.

Dr. Nemes Erzsébet, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára főigazgatója, az Olvasókörök Szövetsége társelnöke orosházi látogatásakor kifejtette, az újjáéledt olvasókörök néhol kulturális, másoknál ismeretterjesztő feladatokat vállaltak fel. Vannak, akik gyűjteményeikkel és a hagyományápolással jeleskednek. Emlékeztetett, hajdanán a tanyán és a kicsi falvakban élőkhöz juttatták el a kultúrát az olvasókörök, napjainkban viszont elnéptelenednek a falvak. Pedig a kultúra a legnagyobb közösségépítő erő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!