Beol podcast

2024.07.03. 14:26

Cserbenhagyták az olaszok: vendégünk Verasztó Lajos sportújságíró

Stúdiónk vendége Verasztó Lajos, a Békés Megyei Hírlap sportrovatának nyugalmazott vezetője volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon kedden kialakult a legjobb nyolc mezőnye.

Nyemcsok László

– A legfájóbb számomra az volt, hogy cserbenhagytak az olaszok, mert kikaptak Svájctól – mondta kollégánk. – Klubszinten Milan-rajongó vagyok, és bebizonyosodott, ha nincs Milan játékos a pályán, a Juventus focistái meg csak a kispadon ülnek, nem szerepel jól a válogatott. Főként a támadójátékuk volt gyatra, hiányoztak az olyan egyéniségek, mint Inzaghi, Vieri vagy Del Piero.

foci eb 2024, verasztó lajos, nyolcaddöntő, podcast
Verasztó Lajos: ha az eszemre hallgatok, akkor a németek nyerik az Eb-t, mert hazai pályán játszanak, másrészt nagyon fegyelmezett a csapatuk. Fotó: Beol.hu

Lajos kiemelte, a spanyoloknak olyan erős a csapatuk, hogy nem féltek, attól, hogy Georgia vezetést szerzett ellenük. A németek hozták a papírformát, és nyertek a dánok ellen. Kollégánk szerint az angol–szlovák meccs volt a leggyengébb a nyolcaddöntők közül, de a francia–belga vagy a portugál–szlovén sem volt sokkal jobb.

– Ha az eszemre hallgatok, akkor a németek nyerik az Eb-t, mert hazai pályán játszanak, másrészt nagyon fegyelmezett a csapatuk – hangsúlyozta Verasztó Lajos. – Szívem szerint azonban a hollandoknak szurkolok. Bár ehhez egyáltalán be kell jutniuk a döntőbe. A legjobb nyolc között szereplő együttesekben olyan sztárok, egyéniségek vannak, akiknek egy-egy villanása, megmozdulása eldönthet egy-egy találkozót akkor is, ha eddig a többségük még nem mutatta meg igazi tudását.

Kollégánk kitért arra is, érdekes számára, mennyire számít, ki uralja középpályát a feltolt védekezésével, ha pedig labdát szereznek, veszélyes támadásokat tudnak vezetni.    

  


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában