Beol podcast

2024.06.26. 11:11

Brutális a zenekar: vendégünk Berta János, a Jimmy and the Mustangs vezetője

Stúdiónk vendége a békéscsabai Berta János (Jimmy) volt, a Jimmy and the Mustangs zenekar alapító-vezetője. Az együttes vágtat, mint a vadlovak, brutális, szegelős funkyt játszik elsősorban, de a pop, a rock és a blues sem hiányzik a repertoárból. Június 28-án, pénteken este Orosházán, a rock klubban lépnek fel hosszú idő után először.

Nyemcsok László

Jimmy elmondta, 20 évesen énekelt egy csabai zenekarban úgy, hogy nem tudott énekelni. Kidobták, bánatában eladta a magnóját, és vett egy szaxofont. Végigjárta Békéscsaba szinte összes zenekarát, játszott a Dobókockában, a Szilánkokban, a Salétromban, a Grandmother’s Jam-nek máig tagja.

Jimmy, Berta János, zenekar, fellépés, Jimmy and the Mustangs
Jimmynek mindig álma volt egy saját zenekar. Fotó: Beol.hu

– Mindig álmom volt egy saját zenekar, és ez négy éve jött össze – ecsetelte. – Eleken mutatkoztunk be, aztán jött a Covid, majd más okok miatt szüneteltettük a zenélést. Aztán egy véletlen folytán tagcserékkel újrakezdtük, és célunk a csillagos ég. A Jimmy and the Mustangs egy amerikai banda volt, bevallom, loptam a nevüket. Remélem, nem haragszanak meg, majd elhívjuk őket egy közös koncertre.

Kilencen alkotják a zenekart öt városból, két énekes, két szaxofonos, trombitás, gitáros, basszusgitáros, zongorista és dobos szerepel az együttesben. Felturbóznak, a saját szájízük szerint különleges zenei betétekkel, rap-szövegekkel dobnak fel a számokat.

A következő, július 26-ai koncertjük Békéscsabán, a Csabagyöngye-stégen különleges lesz, az operát vegyítik a funkyval, szilveszterre pedig, szintén Békéscsabán, megabulit terveznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!