Beol podcast

2024.06.24. 10:35

A vakáció veszélyei: vendégünk Szombati Andrea rendőrségi sajtószóvivő

Stúdiónk vendége Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy kitört a nyári vakáció az iskolásoknál, ugyanakkor ez az időszak a sok öröm mellett veszélyeket is rejt.

Nyemcsok László

Szombati Andrea elmondta, igaz ez a gyermekek közlekedésére, a strandolásra, az értékek védelmére, a bulizásra egyaránt.  

szombati andrea, gyerekek, vakáció, veszélyek
Dr. Szombati Andrea: azért, hogy a nyári szünet gondtalanul, biztonságosan teljen, kérjük, hogy mindenki fogadja meg a tanácsainkat  Fotó: Beol.hu

– Azért, hogy a nyári szünet gondtalanul, biztonságosan teljen, kérjük, hogy mindenki fogadja meg a tanácsainkat – hangsúlyozta a szóvivő. – A szülők a vakáció alatt is tudjanak arról, kivel tölti gyermekük az idejét, hová megy, kikkel találkozik. Tanácsos feljegyezni a gyermek barátainak az elérhetőségeit is.  Az önállóan közlekedő gyermekek legyenek tisztában azzal, hogy a segélyhívószám a 112, és legyen náluk, vagy tanulják meg a szüleik telefonszámát. Nagyon fontos a példamutatás, a szülők és nagyszülők is mindig kapcsolják be az övet és gyalogosként is tartsák be a szabályokat.

A gyermekek sehol ne hagyják még rövid időre se őrizetlenül személyes dolgaikat. Fesztiválokon, strandon is ügyeljenek táskájukra, pénztárcájukra, mobiltelefonjukra. Ha van, használják az értékmegőrzőt, ha nincs, a társaság egyik tagja mindig maradjon a táskák mellett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában