Közélet

2013.01.28. 17:28

Megmentenék a vásárhelyi puszta értékeit

Munkacsoport alakult a napokban Orosházán a vásárhelyi puszta összehangolt fejlesztésre.

Cs. I.

Szenti Tibor hódmezővásárhelyi író, néprajzkutató és az Olvasókörök Országos Szövetsége kezdeményezésére a vásárhelyi puszta érintett polgármesterei és szakemberei találkoztak a régió fejlesztése érdekében.

A térség több országgyűlési képviselőjét, Hódmezővásárhely, Orosháza, Kardoskút, Székkutas, Békéssámson és Nagymágocs polgármesterét, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóját, valamint Hódmezővásárhely és Orosháza múzeumai, könyvtárai, levéltárai vezetőit, turisztikai szakemberei ültették egy asztalhoz.

Az ötletgazdák meggyőződése, hogy összefogással az országnak ezt a rendkívül értékes történelmi, néprajzi, ökológiai, ipari és tanyás kistérségét fejleszteni tudják. Hatalmas néprajzi, ökológiai, gyógyító és turisztikai értéket rejt a puszta.

Fejlesztése a régióban élők közös érdeke, ezért munkacsoportot alakítottak a döntéshozók, a polgármesterek és a nemzeti park igazgatója. Munkájukat az Olvasókörök Országos Szövetsége fogja össze. A tervek szerint a munkacsoport tagjai márciusban ismét találkoznak Kardoskúton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!