Asztalitenisz

1 órája

Szántosi Dávid ötödikként zárt Lengyelországban

A lengyelországi Grodzisk Mazowiecki városa adott otthont a hétvégén az európai U19-es asztalitenisz Top 10-es bajnokságnak. A három napos viadalon a fiúknál asztalhoz állt az U19-es európai ranglista hatodik helyén álló Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa.

Verasztó Lajos

Szántosi Dávid vereséggel kezdett. Az első fordulóban a magyar fiatal minden játszmát a lehető legminimálisabb különbséggel bukta el a szlovák Árpás Sámuel ellen, aki végül 4:1-re győzte le. A folytatásban Szántosi 4:2-re verte a portugál Abiodun Tiagot, majd a román Bujor Dragos ellen drámai csatában 4:3-ra nyert, úgy, hogy három mérkőzés labdát hárítva tudott fordítani.

Szántosi Dávid, asztalitenisz, utánpótlás, Európa-bajnokság
Szántosi Dávid játék közben Fotó: MOATSZ

 

A második napon veretlen maradt Szántosi Dávid

Szántosi Dávid a második napon veretlen maradt. A belga Closset Tom ellen már 3:0-ra vezetett, ám ellenfele egyenlített, majd a döntő játszmában 11:5-re nyert. A spanyol Berzosa Danielt 4:1-re, a horvát Benko Leont 4:2-re győzte le, így két nap után öt győzelemmel, és egy vereséggel a  harmadik helyen állt.  

A zárónapon erős ellenfelek vártak rá

A zárónapon erős ellenfelek vártak Szántosi Dávidra. A lengyel Zalewski Mateusz ellen nagy csatában 3:3 után a döntő szettben bukott a szarvasi asztaliteniszező. A nyolcadik fordulóban a későbbi győztes, az európai ranglista harmadik helyén álló francia Coton Flavientől 4:0-ra, majd utolsó mérkőzésén a korosztályos Európa-bajnok német Bertelsmeier Andretól is ugyanilyen különbséggel kapott ki a magyar játékos, így 5 győzelemmel, és négy vereséggel az ötödik helyen zárt. 

Fest Attila edző így értékelt 

– Dávid kisebb sérülése után állt asztalhoz, és verseny hiánya is volt, hiszen az utóbbi három hónapban nem vett részt nemzetközi viadalon. Az első mérkőzésén a szlovák Árpás ellen ha nyer, akkor harmadik lehetett volna. Ezt követően zsinórban öt meccsen győzött. A zárónapon jöttek a legnehezebb ellenfelek, a lengyel Zalewski ellen közel állt a sikerhez. Az U17-es Európa-bajnok francia Coton, és az U19-es Európa-bajnok német Bertelsmeier ellen is helytállt, de ellenük most nem volt esélye a győzelemre. Az ötödik helyezésért dicséret illeti tanítványomat, folytatjuk tovább a munkát.              

Az élcsoport végeredménye: 1. Coton Flavien (francia) 17 pont, 2. Bertelsmeier Andre (német) 16, 3. Abiodun Tiago (portugál) 15, 4. Zalewski Mateusz (lengyel) 15, 5. Szántosi Dávid 14. V. L.   


 

                    


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában