Ukrán dróncsapás ért egy orosz lőszerraktárat – frissül

941. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az orosz védelmi minisztérium által 2024. szeptember 10-én közreadott videóról készített képen orosz katonák Uragan rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat Ukrajnában

Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Cikkünk frissül!

Dróncsapás ért egy orosz lőszerraktárat

Ukrán dróntámadás ért a oroszországi Krasznodar területén egy lőszerraktárat – jelentette szeptember 21-én Venjamin Kondratyev regionális kormányzó, írja az Origo.

A Washington Post azt írta,

a tikhoretszki körzetben van egy jelentős lőszerraktár, amit az elmúlt évben kibővítettek az Észak-Koreából érkező lőszerszállítmányok fogadására.

Az orosz légvédelem két drónt lelőtt a tikhoretszki körzet felett, de a többi robbanást okozott – mondta Kondratyev.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 6543-an léptek be Magyarországra pénteken, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 6294-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

A beléptetettek közül a rendőrség 30 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt pénteken:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában