Röplabda

1 órája

A Nyíregyháza legyőzésével kezdett a Csaba Lugoson

Megnyerte első, péntek késő esti mérkőzését az MBH-Békéscsaba női röplabda-csapata a romániai Lugoson zajló felkészülési tornán. Az ellenfél a Fatum-Nyíregyháza volt.

Gajdács Pál

Boldog csabai röplabdázók, hozták az első meccsüket Lugoson

Fotó: Fotó: BRSE

A csabaiaknál a kezdőhatosban szerepelt a mindössze 16 éves Németh Luca. Az első szettben sok volt a nyitásrontás, bár a felkészülés ezen szakaszában még kemény fizikai munkából érkeznek a csapatok. A végjátékban Samaret Caraballo okos megoldásai tettek pontot a szettre.

A második játszma nehezen kezdődött csabai szempontból, (2:5-nél időt is kellett kérnie Tóth Gábor edzőnek) Barbora Kosekova szépen irányított, valamint a blokkokat is szorgalmasan osztogatta. Egységesen, egymást segítve harcolt a Békéscsaba, ami 7 pontos szettgyőzelmet eredményezett.

A harmadik játékrész hozta a legnagyobb izgalmakat, még 21:21-nél sem lehetett tudni, hogy ki nyeri ezt a játszmát. Azonban kiélezett szituációkban is higgadtak maradtak a csabaiak, Marta Hurst nyitásai pedig meghozták a győzelmet.

Tóth Gábor: – A nyíregyházi tornához hasonlóan összeszedetten, helyenként jól röplabdáztunk az első találkozón. Bízom benne, hogy holnap a jó erőkből álló házigazdák ellen is tudjuk tartani a formát.

MBH Békéscsaba–Fatum Nyíregyháza 3:0 (20, 18, 23)

Nemzetközi felkészülési torna, Lugos. Békéscsaba: Kosekova, Hurst, Caraballo, Németh, Mayer, Kiss. Csere: Kertész (libero), Fekete, Mikus. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Folytatás szombaton este 19.30 órától a házigazda CSM Lugoj ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában