Kötegyán

2 órája

Önkéntesek révén szépült meg az óvoda és a játszótér

Önkéntesek és szülők közreműködésével, illetve sok-sok felajánlás révén tették rendbe az elmúlt időszakban az óvoda kerítését, valamint a központi játszóteret Kötegyánban – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

Licska Balázs

A településvezető elmondta: egy régi hagyományt elevenítettek fel az óvodában, hogy a ballagó gyermekek szülei valamilyen módon megszépítik az óvodát. Most úgy döntöttek, hogy mivel régen esett át felújításon, több vidám színnel újrafestik a kerítés elemeit. Emellett egy emlékfát, egy magnóliát szintén ültettek az intézmény udvarán.

óvoda, kerítés, kötegyán, újrafestés
Vidám színekkel újrafestették az óvoda kerítésének elemeit – mutatta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester. Fotó: Licska Balázs 

Az óvodai ténykedés alapján jött az ötlet, hogy a központi játszóteret is rendbe tehetnék önkéntes munkával. Többen ajánlottak fel festéket, asztalhoz és padhoz szükséges anyagot, akár munkát, így Beregszásziné Lukács Katalin, Hajduné Szalai Jolán Tünde, Pojnár Patrik, Kolozsi Tibor Ferencz, valamint Thüringer Gyula és felesége, Katalin. Ennek köszönhetően színessé varázsolták a padokat, kicserélték az asztalok, padok cserére szoruló elemeit. A játszóeszközök alatti ütéscsillapító gumilapokat ugyancsak helyre tették, mivel azok szétcsúsztak és nem nyújtottak kellő biztonságot a gyermekeknek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában