Terrorizmus

2 órája

Terrortámadás volt Ankarában, többen meghaltak (videó)

Négy ember meghalt és tizennégy megsebesült szerdán abban a terrortámadásban, amelyet a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelyénél követtek el Ankara külvárosában – jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök Kazanyban a BRICS-országok csúcstalálkozóján.

MW

Rendőrök a terrortámadás helyszínén

Forrás: AFP

Fotó: Adem ALTAN

Előzőleg Ali Yerlikaya török belügyminiszter Ankarában három halálos áldozatról adott hírt, és azt közölte, hogy a sebesültek közül három ember állapota válságos.

A támadás során működésbe hoztak egy robbanószerkezetet, majd tüzet nyitottak az épületnél. A tárcavezető szerint a támadók közül legalább kettőt megöltek.

Az NTV török televízió felvételein egy robbanás és lövések zaja hallatszott. Számos mentőautó és tűzoltó sietett a helyszínre, és katonákat is odavezényeltek. 

A jelentés szerint a támadók taxival érkeztek a vállalat épületéhez a biztonsági személyzet műszakváltása idején. Az egyik támadó működésbe hozott egy robbanószerkezetet a bejáratnál, míg társai behatoltak az épületbe.

A sajtóban közzétették a helyszíni biztonsági kamera felvételeit, amelyeken egy fekete ruhás fegyveres férfi látható egy hátizsákkal. A felvételek szerint a támadók között volt legalább egy nő is.

A Habertürk török hírtelevízió szerint a támadók túszokat is ejthettek.

Az Anadolu hírügynökség úgy értesült, hogy a vállalat dolgozóit biztonságba helyezték, és a környéket lezárták. Az ügyészség nyomozást indított, de egyelőre nem tudni, ki állhatott a támadás hátterében.

A TUSAS különféle repülőgéprendszerek, egyebek mellett harci repülőgépek és drónok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

Mark Rutte NATO-főtitkár jelezte: a támadás miatt beszélt Recep Tayyip Erdogannal, akit biztosított afelől, hogy a katonai szövetség "Törökország mellett áll".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában