Hirdetés

2024.07.25. 08:00

Korszerű szakirányú továbbképzéseket indít a Gál Ferenc Egyetem gyulai kara

Korszerű, napjaink elvárásaira tudatosan reagáló képzéseket indít a Gál Ferenc Egyetem gyulai székhelyű Egészség- és Szociális Tudományi Kara. Az érdeklődők augusztus 15-ig jelentkezhetnek Gyulára az addiktológiai konzultánsra, Gyulára és Kecskemétre az alkalmazott szociális gerontológia képzésre, Gyulára, Szegedre és Kecskemétre az Egészségfejlesztő mentálhigiéné és ugyancsak Gyulára, Kecskemétre és Szegedre az iskolai szociális munka képzésre. A képzések alapképzésben szerzett diplomára épülnek.

PR cikk

Dr. Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar dékánhelyettese elmondta, a képzési paletta kialakítása előtt folyamatosan egyeztetnek a térség munkáltatóival, illetve figyelik azokat a társadalmi jelenségeket és problémákat, amelyekre célszerű a saját szakterületükön reagálni. A négy képzést is a kettős igény jelentkezése miatt indítják el.

Addiktológiai konzultáns

Orvosokat, egésztudományi szakterületen dolgozókat, pedagógusokat, bölcsészeket, jogi területen tevékenykedő szakembereket egyaránt várnak erre a képzésre. Az addikcióról a legtöbbeknek az alkohol- és a drogfüggőség jut az eszükbe, holott napjainkban más területeken is erőteljesen kialakulhat ez a jelenség. Az iskolákban, de az élet más területein is egyre gyakrabban jelentkezik az internet- és a telefonfüggőség, illetve egyéb munkafüggőségek is létrejönnek. A dékánhelyettes kiemelte, olyan szakembereket képeznek, akik akár a közösségi ellátásban, akár rehabilitációs ártalomcsökkentő programok összeállításában és szervezésében is részt tudnak vállalni.

Egészségfejlesztő mentálhigiéné képzés

Pedagógusokat, társadalomtudományok területén dolgozókat, orvosokat, az egészségtudomány terén dolgozókat, a sporttudományban, illetve a hitélet területén tevékenykedőket egyaránt várják a képzésre.

Napjainkban a fizikális egészség mellett a mentális egészség is fontos, sőt, egyre fontosabb A tanulók a képzésen elsajátíthatják azt a módszertani tudást, amelynek segítségével prevenciós programokat tudnak végezni, a nevelés és tanácsadás területén csoportos és egyéni foglalkozásokat tervezhetnek és valósíthatnak meg

– fogalmazott dr. Beke Szilvia. A képzést Gyula mellett Kecskemétre és Szegedre is meghirdették.

 

Alkalmazott szociális gerontológia

Alapvetően szociálpedagógusok, szociális munkások, ápolás és betegellátás, valamint a hitélet területén az idősellátásban dolgozók számára hirdetik meg a képzést. Ahogy az elnevezés is mutatja a képzést elvégzők komplex pszichoszociális segítő tevékenységet láthatnak el az idősek körében, a társszakmákkal együttműködve. A képzést Gyulán és Kecskeméten hirdetik meg.

Iskolai szociális munka

A képzést Kecskeméten, Gyulán és Szegeden szervezik meg, amire a társadalom- és a bölcsészettudomány területén végzett szakembereket, illetve pedagógusokat várnak. A résztvevők olyan tudást sajátíthatnak el, amelynek segítségével felismerhetik és kezelni tudják az iskolai közösségekben zajló folyamatokat, szociális problémákat, akár a verbális és fizikális bántalmazást. A pedagógusokkal együtt dolgozva az iskolának és a családoknak is segítséget tudnak nyújtani.

A képzésekre augusztus 15-ig lehet jelentkezni

Részletek:
www.gfe.hu
[email protected]

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában