Hirdetés

3 órája

Szőke és Társai Kft: 33 éve a gasztronómia szolgálatában – Ott lesznek a Csabai Kolbászfesztiválon is

Földszint+3 emelet. Ez nem lakáshirdetés, hanem újabb fejlesztés a Szőke és Társai Kft. békéscsabai, almáskerti ipari parki bázisán. Ezt az 1500 négyzetméteres raktárban hajtják végre, mert hatezerről nyolcezerre emelkedett az általuk forgalmazott áruk száma. Vettek két, olyan komoly targoncát, ami hét méter magasságig 1400 kilót emel fel. Az már csak hab a tortán, hogy egyre keresettebb a kávéhabnyomtatójuk.

PR cikk

Az október 24–27. közötti Csabai Kolbászfesztiválon a CsabaPark csarnokában lévő standjukon a Szőke és Társai Kft. Csaba Kristály üzletük minőségi késeit is kínálja. Miként az Aranyfácán paradicsomsűrítményt, melynek több kiszerelésénél kizárólagos forgalmazók.

Az általuk forgalmazott Aranyfácán paradicsomsűrítmény hungarikum

Ez a hazai paradicsomsűrítmény nemrégiben bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe is. A különleges ketchupok sem hiányozhatnak majd, és ezeket is rendkívüli akciós áron kínálják a Csabai Kolbászfesztiválon, standjukon.

És hogy miért érdemes az Aranyfácán paradicsomsűrítményt megvásárolni akár külföldi, jól hangzó termékekkel szemben is? A legfontosabb, hogy igazi jó, magyar paradicsomból készül. A hagyományos sűrítési technológiának köszönhetően – alacsony hőmérsékleten főzik – benne marad a készítményben a paradicsomban található összes vitamin és ásványi anyag.

Szőke Tamás a hungarikum Aranyfácán paradicsom sűrítménnyel, kizárólagos forgalmazók
Fotó: Bencsik Ádám

Kolbászoláshoz is érdemes felkeresni a Csaba Kristályt

Szőke János és fia, Tamás a Csabai Kolbászfesztivál felvezető rendezvényén tagja volt a zsűrinek, ahol döntöttek a legjobb szárazkolbászokról.

Nekik biztosan nem kell foglalkozniuk a kolbászfesztiváli eszközök összeállításával, ha ugyanis nincs valami otthon, csak bemennek érte az almáskerti Szőke és Társai Kft. Csaba Kristály szaküzletébe. Persze, bárki más is így tehet.

A Szőke család otthon készíti, majd fogyasztja a csabai kolbászt, a cégnél pedig forgalmazzák beszállítóik kolbászait méteresektől a kisebb szálakig, csemegétől a csípősig. A kolbászfesztivál is hozzájárul ahhoz, hogy minél szélesebb körbe jusson el a kolbász hírneve, és maga a termék.

Apja és fia zsűrizett a Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbászversenyén, külön standjuk lesz a CsabaParkban október 24-étől
Fotó: Bencsik Ádám

A Csaba Kristály olyan jól megy, hogy bővíteni kell

A Csaba Kristályban végignéztem a késeket, a választék és a minőség szemet gyönyörködtető és kiváló. Csak néhány világmárka: Dick, Victorinox, Fiskars. Kemény pengéjű, nagyon tartós, éles kések ezek.

A hagyományos konyhai vágóeszközöktől a professzionális felhasználásra is alkalmas, speciális séfkésekig széles a választék. Miként funkcióban is, hiszen találhatunk csontozó-, szeletelő, aprító-, saraboló és hámozókéseket egyaránt.

Minden konyhai művelethez, sütéshez, főzéshez biztosítunk eszközöket a Csaba Kristályban, ugyanígy a díszítéshez, tálaláshoz

–ecsetelte Szőke Tamás. 

Árusítunk műanyag és rozsdamentes fémeszközöket, kis- és nagykonyhai berendezéseket is.

A Csaba Kristály olyan jól megy, hogy bővíteni kell. Hatvan négyzetméteres raktárt létesítenek, illetve a Csabai Kristályban fél éven belül látványkonyhát alakítanak ki. A Csaba Kristály sikeréhez, forgalmának növekedéséhez nagyban hozzájárul két üzletkötőjük, akik lényegében országos lefedettséggel dolgoznak.

Vettek két, olyan komoly targoncát, ami hét méter magasságig 1400 kilót emel fel
Fotó:  Bencsik Ádám

Kilencezer literes, saját gázolajkutat működtetnek telephelyükön

Élelmiszerraktáruk okos polcrendszerre visszatérve, a hét centi széles fém tartóoszlopokat kilenc centisre cserélik. Ezzel nemcsak a tartórendszert, hanem a közösséget is erősítik is Szőke és Társai Kft.-nél. Ugyanis az előírások, a szabványok betartásával maguk rakják össze a polcokat szombatonként, közösségépítő programként. Közben Szőke János egy jó pörköltet készít a dolgozóknak, bográcsban.

A fejlesztések sora még ezzel sem ér véget. Immáron kilencezer literes, saját gázolajkutat működtetnek telephelyükön. Ez azért volt fontos beruházás, mert így tartálykocsikkal érkezik az üzemanyag,  emiatt pedig olcsóbb az ára. Emellett a stabilitást is biztosítja a saját gázolajkút. Tizenöt tehergépkocsijuk indul útnak nap, mint nap – köztük öt új beszerzés is –, és tele tankkal kelhetnek útra, biztosan minden gépjármű el tud indulni, és időben odaér a konyhai alapanyagokkal.

Kilencezer literes, saját gázolajkutat működtetnek telephelyükön
Fotó: Bencsik Ádám

Szőke és Társai Kft.: élelmiszer-nagykereskedéssel már 33 esztendeje foglalkoznak

A Szőke és Társai Kft. az alföldi régiót teríti, kamionjaik 600 ezer kilométert tesznek meg évente, Az új gépjárművekkel tovább nőtt a kiszállítás minősége, csökken a karbantartás költsége, fiatalodott a járműflotta.  

Élelmiszer-nagykereskedéssel már 33 esztendeje foglalkozunk. Többek között éttermeknek, szállodáknak, közétkeztetési, gyermekélelmezési és kórházi konyháknak 8000-féle termékből szállítunk ki, de a profiból korábban hiányzott a friss zöldség és gyümölcs

– ecsetelte Szőke Tamás.

Nem is olyan régen elkezdtük ezzel is a nagykerezést, majd teljesen felújítottuk, bővítettük a zöldség- és gyümölcs raktáráruházunkat.

A zöldségek, gyümölcsök zöme helyi, környékbeli termelőktől származik. Bárki nyugodtan kijöhet akár két almáért is – ha már Almáskerti Ipari Park –, de a minőségi árukészletet látva, biztosan nem éri be ennyivel.

Komoly pénztárgépet állítottak be, készpénzzel és bankkártyával egyaránt lehet fizetni. Sőt, 50 ezer forint feletti vásárlásnál ingyenesen házhoz szállítják az árut.

A lakosság is nagykeráron vásárolhat a Szőke és Társai Kft. zöldség-gyümölcs osztályán
Fotó: Bencsik Ádám 

Komoly pénzügyi háttérre is szükségük van

Mielőtt bárki azt hinné, hogy minden beruházást, fejlesztést egy varázsszóra elindít a társaság, komoly pénzügyi háttérre is szükségük van.

Szerencsére, a bankok jegyzik őket, vagyis hiteles a cég, így kedvező hiteleket vehetnek fel. Ez kell majd például a napelemparkra is. Érdemes ebben az irányban is lépniük, mert hűtőkamráik annyi áramot fogyasztanak, hogy ki tudják használni az 50 kW-os, maximális kapacitást.

A helyi kezdeményezések támogatásában élen járnak

A Szőke és Társai Kft. a társadalmi felelősségvállalásból is kiveszi a részét. A békéscsabai kórháznak jó ideje évente 100 ezer forinttal növeli támogatását. Tavaly 700 ezer forintos pénzadománnyal érkezett Szőke Tamás a Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházába.

A gasztronómiai élelmiszer-nagykereskedelemben meghatározó cég vezetője a felajánlást dr. Becsei László főigazgató-főorvosnak, dr. Zsilák János főorvosnak, a békéscsabai tagkórház orvosigazgatójának, dr. Szeberényi Zsoltnak, a szülészet-nőgyógyászati osztályt vezető főorvosnak és Tóth Szilviának, az osztály főnővérének adta át. Idén a sebészeti osztály alapítványát támogatták 800 ezer forinttal.

Az idei árvíznél is az első szóra segítettek, élelmiszert juttattak a védekezésben résztvevőknek. Főtámogatói voltak a szabadkígyósi kastély könyv- és ételbemutatójának a minap alapanyagaikkal. Ahogy Szőke János és Tamás fogalmazott, a helyi kezdeményezések támogatásában élen járnak.

Elérhetőségek, nyitvatartások:

Csaba Kristály: 
Békéscsaba, Almáskerti Ipari Park 18. 
Telefon: (70) 602-2142
E-mail: [email protected] 
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 9–16 óráig.

A Szőke és Társai Kft. C+C Zöldség és Gyümölcs Raktáráruház elérhetőségei: 
Békéscsaba, Almáskerti Ipari Park 18. 
Rendelésfelvétel, információ: (20) 926-1855, (20) 317-5347, 
facebook.com/Szokekft
e-mail: [email protected]
honlap: szokekft.eu 
A Zöldség és Gyümölcs Raktáráruház nyitvatartása: hétfőtől péntekig: 6–15 óráig.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában