Kézilabda NB I. B

2019.12.01. 09:13

Fontos győzelmet aratott a Békés

Az NB I. B-s férfi kézilabda-bajnokság 10. fordulójában értékes hazai győzelmet aratott a békési csapat.

Verasztó Lajos

Illusztráció: Shutterstock

Papp Bálint alakulata a Balmazújváros elleni verejtékes sikerrel közelebb tudott kerülni a középmezőnyhöz, és a sikerével a december 4-én megismétlésre kerülő nyíregyházi alsóházi rangadóra is mentálisan megerősödve utazhat.

Optimum Solar-Békési FKC–Balmazújvárosi KK 25–23 (14–10)

Kézilabda NB I. B-s férfi-mérkőzés. Békés, 250 néző. V.: Hargitai, Markó. Békés: Borbély – Csuka 4, HASZILLÓ 6, Morva 3 (2), Székely 4, FERENCZI 6, Fedor 1. Cs.: PAJKÓ, Takács (kapusok), Kecskés, Dénes, Megyeri 1 (1), Gál, Boda, Kiss R., Kovács L.

Edző: Papp Bálint. A Balmazújváros legjobb dobói: Teleki 7, Tóth P. 5, Vízler 4 (1).

Kiállítások: 6, illetve 12 perc + Munkácsi kizárva. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Illusztráció: Shutterstock

Az első gólt a vendégek dobták, de azután a győzelmi kényszer alatt játszó hazaiak fegyelmezett védekezéssel átvették az irányítást. A Balmazújváros 10 perc elteltével talált újból a békésiek kapujába. Állandósult az egy-két gólos hazai vezetés, ami a támadásban elkövetett hibák miatt nem nőtt tovább. A félidő hajrája a házigazdáknak sikerült jobban, így a szünetre négy gólos előnyt szereztek.

A második játékrészt két gyors balmazújvárosi gól vezette be, de ez nem fogta vissza a békésieket, akik a 39. percre Haszilló révén ötre növelték a két csapat közötti különbséget. Hullámzóan teljesítettek a csapatok, hol itt, hol ott volt egy-egy jó periódus. A látogatók a hajrára felzárkóztak és vészesen közel kerültek az egyenlítéshez is. Az utolsó percben a hét mezőnyjátékossal a pontszerzésért támadhattak, de Ferenczi szemfülesen labdát szerzett és üreskapus góljával beállította a végeredményt.

Papp Bálint: – Nagyon kellett már ez a győzelem nekünk, reméljük, hogy jót tesz majd a lelkeknek is. Dicséret jár a csapatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!