A gyógyszerész szerint a svájciak inkább síeljenek

2024.06.13. 09:45

Szoboszlai mezében drukkol az Eb-meccseken a kondorosi srác

Június 14-én, pénteken kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, és éppen egy hónapig tart. A magyar válogatott ismét kijutott az Eb-re, és Békésben is sokan szurkolnak a csapatnak, hogy továbbjusson a nem könnyű csoportból, ahol a házigazda németek az első számú favoritok. Több futballszerető, de az élet más területén ténykedő szurkolót kérdeztünk arról, várják-e már az Eb-t, és milyennek látják a magyarok esélyeit.

Nyemcsok László

Paluska Zoltán, a kondorosi Legendák Földje Közhasznú Alapítvány egyik alapítója elmondta, legendás futballistákat adott az ország a világnak Puskás Öcsitől Nyilasi Tiborig vagy Détári Lajosig.

Eb, Szoboszlai, magyar válogatott
Paluska Zoltán is nagy várakozással tekint az Eb-re /Fotó: Tóth Nikolett/

– Gyermekeink már Szoboszlai Dominikért vagy Sallai Rolandért rajonganak, de velük tartunk mi is, szurkolunk a csapatnak, hogy minél tovább jusson az Európa-bajnokságon – ecsetelte Paluska Zoltán. – Ott voltunk az Izrael elleni, felkészülési meccsen is az egész családdal. Jött a feleségem, Erika, a lányunk, Bogi, a fiunk Boti és Bogi barátja, Dominik is, aki a Kondoros (KOTE) csapatában játszik. Botinak a legnagyobb élmény a győzelem mellett az volt, hogy megkapta Szoboszlai Dominiktől a bemelegítő mezét.

Paluska Zoltán kitért arra, Kondoroson számos helyen lehet majd kivetítőn is nézni az Eb-meccseket, ők a Fehérliliom Népfőiskolán szurkolnak majd a többiekkel együtt a magyarokért.

– Otthon a zöld gyep mellől is követhetjük a történéseket, ugyanis a kondorosi futballpálya mögött lakunk – emelte ki Paluska Zoltán. – Itt igazából a mi Dominikunknak, a tévén keresztül pedig Szoboszlainak szurkolhatunk. Szerintem Marco Rossi szövetségi kapitány két dologban biztosan új színt hozott a magyar futballba. Nem tesz be a válogatottba csak azért egy-két játékost, hogy a külföldi menedzserek felfigyeljenek rájuk, érdeklődjenek irántuk. Ezzel összefüggésben, olyan keretet alakított ki, akiknél a csapategység, a harci szellem a meghatározó.

Melczer Mária Ágnes, a békéscsabai Isteni Gondviselés Gyógyszertára tulajdonosa elmondta, édesapja oltotta bele még gyermekként a futball szeretetét.

– Fradi-drukker volt édesapám, vitt magával Pestre, rengeteg meccsen szurkoltam vele együtt – ecsetelte Melczer Mária Ágnes. –  Nem feledve a békéscsabai Előrét sem, a klubnak a mai napig támogatója vagyok.

És hogy mit vár a gyógyszerész az Eb-től? Ahogy fogalmazott, reméli, nem nő meg rohamosan a vérnyomáscsökkentő-gyógyszerek felírása, vagyis idegeskedés nélkül továbbjutunk a csoportunkból.

– A németek házigazdaként esélyesek, nekünk szerintem a svájci és a skót válogatottal szemben kell kivívnunk a továbbjutást – mondta Melczer Mária Ágnes. – A svájciak inkább síeljenek, mert abban a legjobbak, a futballt hagyják meg nekünk. A skótok pedig fukarkodjanak a gólokkal, főként ellenünk. 

Tomanek Gábor, a Békéscsabai Jókai Színház művésze is Eb-lázban ég. Elmondta, már kigyűjtötte és beírta a naptárjába, hogy mikor, kivel játszik a magyar válogatott.

– Ha úgy játszanak a fiúk, ahogy tették az Izrael elleni mérkőzés első 25 percében, akkor nem lehet kérdéses a továbbjutás – ecsetelte Tomanek Gábor. – A meccs későbbi szakaszából kiindulva vannak bennem kétségek, de gondolom, Marco Rossi mindezt majd a helyén kezeli a tétmeccseken.

Ancsin Gábor, kétsopronyi származású válogatott kézilabdás hangsúlyozta, a párizsi olimpia lázában ég, de a futballvállogatottnak is szurkol az Eb-n.

– A kézilabda is egyre közkedveltebb a világban, de a focival még nem vethető össze a népszerűsége – mondta a magyar válogatott átlövője. – Természetesen, amikor csak tudom, követem majd az Európa-bajnokság mérkőzéseit, a magyarok meccsei pedig felkiáltójellel szerepelnek a naptáramban. Egyelőre csak a csoportmérkőzéseket illetően, de remélem, júliusra is lapoznom kell a naptárban, ami azt jelenti, hogy nem csak három mérkőzése lesz az Eb-n a magyar válogatottnak.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!