Lionel Messi egyetlen meccsre Lothar Matthäus rekordjától

A labdarúgó-világbajnokságok történetében az 1990-ben aranyérmes német Lothar Matthäus lépett pályára a legtöbb mérkőzésen, szám szerint 25-ször, de egyetlen találkozóra megközelítette őt Lionel Messi.

MTI

Messi válogatottja tizenegyesekkel jutott a végjátékba

Forrás: MTI/EPA

Az argentin csapatkapitány a katari vb-n csapata mindhárom csoportmérkőzésén, majd a nyolcad- és negyeddöntőben is szerephez jutott, így 24 meccsnél tart, amivel holtversenyben a második helyen áll az örökrangsorban a vb-k történetének legeredményesebb játékosával, az ugyancsak német Miroslav Kloséval.

Az MTI írása szerint a 35 éves Messi valószínűleg Katarban megdönti a magyar válogatottat 2003 és 2005 között szövetségi kapitányként irányító, korábbi aranylabdás Matthäus rekordját, mivel Copa America-győztes válogatottja eljutott a végjátékba, így ha a PSG sztárja az argentinok hátralévő két mérkőzésén is pályára lép, akkor egyedüli éllovassá válik.

A Messihez hasonlóan ötödik vb-jén futballozó portugál Cristiano Ronaldo – akinek csapata szombaton játszik negyeddöntőt Marokkóval – legfeljebb 24 mérkőzésig juthat.

Az argentin világsztár egyébként azt mondta, szükségük volt a hollandok elleni péntek esti sikerre a katari labdarúgó-világbajnokságon, amelyet nagyon-nagyon szeretnének megnyerni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!