Kereskedelmi és iparkamara

1 órája

Rendszeresen szerveznek szakmai előadásokat

Rendszeresen szervez szakmai előadásokat a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara – ez is kiderült abból a tájékoztatóból, amely a kamara elmúlt négy évi tevékenységét vette górcső alá.

Licska Balázs

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a napokban tartott tisztújító közgyűlést, amelyen dr. Orosz Tivadar elnök beszélt az elmúlt négy évben folyt munkáról.

iparkamara, előadás, Orosz Tivadar
Rendszeresen tart szakmai előadásokat a kamara, képünkön dr. Orosz Tivadar. Fotó: Beol-archív

A tájékoztató szerint a szakmai előadások hagyományosan a vállalkozókat érintő jogi szabályozási környezet változásaihoz igazodnak, és általában azok 20-60 érdeklődőt vonzanak, de nem ritka, hogy több mint százan vesznek részt egy-egy ilyen rendezvényen. A leglátogatottabb előadássorozatok az adó- és számviteli törvény változásaival, valamint a munkajog és társadalombiztosítás aktuális kérdéseivel foglalkoztak. Évi rendszerességgel tartottak előadásokat az adatvédelem, adatkezelés témakörében, illetve az új hulladékgazdálkodási törvény életbe lépése is felvetett több kérdést, amelyekre válaszoltak ezeken a programokon. Többször szerveztek szakmaspecifikus előadásokat, például építőipari vállalkozók részére az E-napló vezetésével és a kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókról, a vendéglátóipari vállalkozások részére pedig munkajogi aktualitásokról. 2023-tól 47 alkalommal szerveztek munkahelyi elsősegélynyújtó képzést, amelyeken közel félezer munkavállaló szerzett tanúsítványt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!