Orosházi bányató

2 órája

Rekorder ragadozó akadt a horogra a bányatóban

Rekorder ragadozó az a harcsa, amit a napokban fogott egy orosházi horgász. Orosházán, a Kinizsi Horgász Egyesület (mint tógazda) elnöke elmondta, a bányatóban még ekkora hal nem akadt horogra.

Csete Ilona

Gratulálunk Török Armandnak – olvasható a horgászok közösségi oldalán, ahol büszkén számolnak be a rekorder ragadozónak, a hatalmas harcsának a horogra akadásáról. Úgy saccolták, körülbelül 50 kilós lehetett.

rekorder ragadozó
A rekorder ragadozó és a büszke horgász,  Török Armand. Fotó: Kinizsi Horgász Egyesület

– Sokat nyomozni se kellett, hiszen a KHESZ halőrei a fárasztás felétől végig követték az eseményeket, majd a végén segédkeztek a hal hosszának a lemérésében. A szerencsés horgász Török Armand, aki elmondta, hogy hajnalban ment ki pecázni, de nem igazán volt kapása, így fél tíz után úgy döntött, hogy hazamegy. Az utolsó feederbotot akarta kivenni a vízből, amin előtte volt néhány kisebb kapás, de olyan érzése volt, mintha leakadt volna...

Armand ellenfele majd 2 méteres

Amikor jobban meghúzta a zsinórt az akadó elindult... Elkezdődött a fárasztás. Vagy ahogy Armand mondta, a küzdelem. A kétórás fárasztás után partra került Armand ellenfele, egy 185 centiméteres harcsa. Súlyát sajnos pontosan nem lehetett megmérni, mivel az átlag mérlegek 40 kilóig mérnek – írják bejegyzésükben.

Arra volt kíváncsi hírportálunk, hogy az orosházi horgászvizeken volt-e már hasonló horgászsiker? Pelle Zsolt, a Kinizsi Horgász Egyesület elnöke elmondta, ezen a helyen nem emlékeznek hasonló, rekorder ragadozó kifogására. Kisebbekről van tudomásuk. Ám a gyopárosi tóból sikerült kifogni, 30, 40 kilónál is nehezebb halakat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában