Túlsúly

2 órája

Zöldségekkel plafonig pakolt furgont kapcsoltak le Méhkeréknél - videóval

Több mint 1500 kilogramm túlsúllyal közlekedett, a rakománya odalett annak a román sofőrnek, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a méhkeréki határátkelőnél állítottak meg. A túlsúlyos furgon rakterét plafonig pakolták zöldségekkel.

dr. Nagy Szilvia

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál elmondták, Romániából Magyarországra tartott az a furgon, ami jókora túlsúlyt cipelt magával. A pénzügyőrök azonnal kiterelték a járművet ellenőrizni, ahol kiderült, hogy rakterét plafonig pakolták zöldségekkel. Az árun semmilyen származást igazoló jelölés nem volt. A sofőr úgy nyilatkozott, hogy a cukkiniket, uborkákat maga termelte a kertjében és hazánkba hozta eladni, a túlsúlyról nem tud. 

túlsúlyos furgon, raktér, bírság
Meglepődtek, amikor kinyitották a túlsúlyos furgon hátsó ajtaját.
Forrás: NAV

A rakomány súlya már az iratok alapján is meghaladta a szállítható mennyiség tömegét, annak ellenére, hogy a dokumentumon fél tonnával kevesebb volt feltüntetve.  A jármű mérlegre került, ahol végül kiderült, hogy az össztömeg 3,5 tonna helyett 5,08 tonnát nyomott.

A túlsúly miatt bírságot szabtak ki

Az egyenruhások a túlsúly miatt közigazgatási hatósági eljárást indítottak és 650 ezer forint bírságot szabtak ki. Értesítették a Békés Vármegyei Kormányhivatal munkatársait, akik az ismeretlen eredetű árut azonnal visszatartották és elrendelték a megsemmisítését.

Megsemmisítették az ismeretlen eredetű árut. Forrás: NAV

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!