Időjárás

2024.07.05. 06:58

Sok napsütésre számíthatunk Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk pénteken Békés vármegyében.

Beol.hu

Kicsi az esély csapadékra. Kellemes nyári időnk lesz 27 fok körüli maximumokkal. Az északnyugati szél gyakran lesz élénk - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, napsütés
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Különösen az időjárás-érzékeny embereknek nagyon fontos, hogy időben készüljenek az újabb hőhullámra.
Pénteken még csak egyes helyeken kell számítanunk 30 fok feletti hőmérsékletekre, de a következő napokban igen erős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelés várható. A beinduló melegedési folyamat máris sok problémát okoz különösen a fejfájással és a keringési betegségekkel élők esetében. Az egyre erősödő fejfájás mellett több rosszullétre, erősödő mellkasi panaszokra, gyakori szédülésre, fokozott fáradtságra és egyre több alvási problémára számíthatunk.
Készüljünk az erősödő hullámra, a mostani számítások szerint a 40 fokot is megközelítő hőmérsékletekre. Minden eszközzel igyekezzünk megőrizni a lakások hűvösségét, 25 fok fölött már semmiképpen ne szellőztessünk mert csak fűtjük vele a lakást, és mindenképpen zárjuk ki redőnnyel, függönnyel a napsugárzást. A levegő keringetéséhez használjunk inkább ventilátort a huzat helyett. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!