Időjárás

2024.09.14. 07:04

Hidegre fordul az idő szombaton Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szombaton Békés vármegyében.

Beol.hu
időjárás, előrejelzés, Békés-vármegye
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Többnyire erősen felhős vagy borult időre készülhetünk, bár helyenként szakadozhat a felhőzet. Sok helyen várható eső, záporeső. A Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, egyes területeken viharossá is fokozódhat, míg keleten a délnyugati, déli szél inkább mérsékelt marad. A hajnali minimumok 6 és 11 fok között alakulnak, míg napközben a hőmérséklet 11 és 16 fok között várható – olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Teljesen ránk húzódik egy mediterrán ciklon és tartósan itt örvénylik a térségünkben. Szombaton már országosan uralja az időjárásunkat, és rendkívül erős terheléseket hoz a frontérzékeny, időjárás-érzékeny emberek számára. A sok csapadék és a nagyon kellemetlen viharos szelek tovább csökkentik a hőérzetet és fokozzák a meghűléses megbetegedések veszélyét esélyét, amit tovább erősít az immunrendszerünk gyengülése, szervezetünk nagymértékű kifáradozása. A tartós nyirkos hideg miatt gyakoriak az ízületi panaszok és a görcsös folyamatok. Az ingadozó kettősfronti hatások miatt erősödnek a fejfájások, a vérnyomás folyamatos és szélsőséges ingadozása, a gyakoribb szív- és légzőszervi panaszok. Mentális állapotunk is nagymértékben romlik, fáradtság, erős hangulatingadozás rontja nagymértékben az életminőségünket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!